Muş Barosu’ndan avukatlar Rumet Agit Özer ve Tarık Güneş hakkında açıklama

14-02-2022
Etiketler Muş Barosu İnsan hakları savunuculuğu Rumet Agit Özer Tarık Güneş
A+ A-

Haber Merkezi – Muş Barosu, insan hakları savunuculuğunun suç olmadığını belirterek “Her gün adliyede adalet faaliyetinin bir parçası olarak faaliyet yürüten meslektaşlarımızın davet edilerek ifadeleri alınabilecekken gözaltı gibi ölçüsüz koruma tedbirine maruz kalmalarını ve akabinde orantılı olmayan tutuklama tedbirine başvurulmasını kabul edilemez buluyoruz” açıklamasında bulundu.

Muş Barosu, baroya kayıtlı Avukat Rumet Agit Özer ve Avukat Tarık Güneş’in gözaltına alınması sonrasına ilişkin süreç hakkında açıklama yaptı.

“İnsan hakları savunuculuğu suç değildir”

Baro, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“12 Şubat 2022 tarihinde baromuz mensubu Av. Rumet Agit Özer ile Av. Tarık Güneş, 7-8 yıl önce İnsan Hakları Derneği Muş Şubesi Başkan ve yöneticisi oldukları dönemde yapmış oldukları insan hakları faaliyetleri nedeniyle örgüt üyesi olmak suçlamasıyla gözaltına alınmışlardır.

Bugün Muş Cumhuriyet Başsavcılığında ifadeleri alındıktan sonra sorguları yapılmış, meslektaşımız Av. Rumet Agit Özer adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılmış, meslektaşımız Av. Tarık Güneş ise tutuklanmıştır.

Her gün adliyede adalet faaliyetinin bir parçası olarak faaliyet yürüten meslektaşlarımızın davet edilerek ifadeleri alınabilecekken gözaltı gibi ölçüsüz koruma tedbirine maruz kalmalarını ve akabinde orantılı olmayan tutuklama tedbirine başvurulmasını kabul edilemez buluyoruz.

Bir kez daha ifade etmek isteriz ki insan hakları savunuculuğu suç değildir!”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli