Kürdistan İslami Hareketi AZADÎ: Hakaretler kabul edilemez

14-01-2020
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Lübnan Başkan Barzani
A+ A-

Haber Merkezi- Kürdistan İslami Hareketi AZADÎ, Hasan Nasrallah’ın Kürdistan'a, Kürd milletine, Kürdistani değer ve liderlerine saldırı ve hakaretlerinin kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Lübnan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 2 gün önce Başkan Mesud Barzani ve Peşmerge hakkında hakaretvari sözler sarf etmişti.

Kürdistan İslami Hareketi AZADÎ, söz konusu sözlere ilişkin yaptığı açıklamada, “Sayın Başkan Mesud Barzani'ye hakaret etmek, kimsenin ne haddi ne de hakkıdır. O, Kürd Milletinin dini, milli ve tarihi geleneğini temsil etmektedir” denildi.

“Hayatınının tüm aşamalarını milletine hizmete adamış bir kahramandır. Tüm dünya devletleri ve milletleri tarafından hüsn-ü kabul gören; kişiliği, mücadelesi, duruşu, ahlakı, adaleti ve merhameti ile anılan bir liderdir” denilen açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Maalesef Kürd Milleti'nin ve Kürdistan’ın hakkını hukukunu tanımayanlar, Kürdistan Bölgesi'ne ve Başkanlığına dil uzatmaktan haya etmiyorlar.

Yüzyıllardır en acı savaşların yaşandığı bölgemizde, temel hak ve değerleriyle yaşamak isteyen Kürd Milleti'ne karşı hakaret, saldırı ve düşmanlığa her gün bir yenisi eklenmektedir.

Yine son olarak Lübnan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ın ülkemiz ve Başkan Barzani'ye karşı sarfettiği küstahça sözlere şahid olduk.

Ağzından kaos, kargaşa ve savaş çığırtkanlığı salyaları akan Nasrallah, büyük bir hezeyanla söz konusu açıklamayı yapmıştır.

Bu gibi düşmanca açıklamaların hiç bir siyasi ve diplomatik teamül ve nezakete sığmadığının bilinmesi gerekir. Ancak bu zihniyete sahip olanlar, İslam Dünyasında sürekli mezhepçi ve ırkçı yaklaşımlarla çelişkileri derinleştirerek, zulüm ve katliamlarla kan ve gözyaşlarının akmasına neden olmaktadırlar.

İslami değer ve ahlaki ilkeleri savunan Müslümanlar, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed (s.a.v)'i örnek alarak barış, sevgi ve kardeşlik dilini kullanmalı; ahlaksızlık, zulüm ve zorbalıktan uzak durmalıdır.

Hizbullah ve Lideri Nasrallah öncelikle Suriye'de Baas Rejimiyle birlikte işlediği cinayet ve katliamların hesabını vermelidir. Kürdistan'a ve Başkan Barzani'ye düşmanlığının nedeni, onları uzaktan kumanda eden sahiplerinin bütün komplo ve saldırılarının boşa çıkarılmasıdır. Başkan Barzanî savaşın en ağır şartlarında Kürdistan Ordusu Pêşmerge ile birlikte işgalci azgın düşmanlara karşı kahramanca savaşmış, Kürdistan'ı savunmuştur. Nasrallah gibilerde bir fare gibi saklanmışlardır. Bunu dost ve düşman çok iyi bilmektedir.

Bu vesile ile, Kürdistan İslami Hareketi AZADÎ olarak, daha önce de yaptığımız gibi, Sayın Mesud Barzani'nin Kürdistan Milli Lideri kabul edilmesi çağrısını tekrarlıyor ve Kürdistani bütün kişi, kurum ve yapıları Başkan Barzani'nin etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz.”

Hasan Nasrallah'ın açıklamalarına, Kürdistan Bölgesi'nin tüm kurumları sert şekilde karşılık verdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli