‘Kılıçdaroğlu korkudan Kürt olduğunu söyleyemiyor, Kürtler için nasıl adım atabilir ki?’

Diyarbakır (Rûdaw) – Bir yandan olası erken seçim tartışmaları sürerken bir yandan da CHP’nin Kürt seçmenlere yönelik yeni bir strateji uygulamaya geçirme çabasını değerlendiren Kürtler temkinli.  Diyarbakırlı bir Kürt vatandaş CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kast ederek, “Korkudan Kürt olduğunu bile söyleyemiyor. Bu durumda Kürtler için nasıl adım atabilir ki?” diye konuştu.

CHP heyetleri son zamanlarda Kürt illerine daha sık ziyaretlerde bulunuyor ve Kürtlere yönelik parti söylemlerinde de daha ılımlı bir dil kullanılıyor.

Son olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Urfa’da aylardır adliye binası önünde “adalet nöbeti” tutan Emine Şenyaşar’ı ziyaret etmiş ardından da Diyarbakır’a gideceğini duyurmuştu. Ancak ziyaret son anda iptal edilmişti.

Rûdaw, Diyarbakır ziyareti son anda iptal edilse de CHP’nin Kürt politikasındaki “ılımlı hava”nın ne anlama geldiğini Diyarbakırlılara sordu.

Halkın Rûdaw mikrofonuna yaptığı değerlendirmeler şöyle:

“Korkudan Kürt olduğunu bile söyleyemiyor. Bu durumda Kürtler için nasıl adım atabilir ki Kılıçdaroğlu? Kürt değil mi? Ama Kürdüm diyemiyor.”

“CHP'nin şu sıralar Kürt seçmene yakın durması iyidir. Mesela MHP öyle değil, İYİ  Parti de öyle değil; ancak Kılıçdaroğlu daha yakın duruyor.”

“(Kılıçdaroğlu) Eğer iyi davranırsa Allah razı olsun, iyi davranmazsa da Allah razı olmasın.”

“Kürtler hangi katliama uğramışsa hepsinde bunların etkisi var. Bunlarla arkadaş olmak ya da ilişki kurmak aklıma bile gelmiyor.”

“Kılıçdaroğlu iyi şeyler söylüyor. Bir dönem Tayyip Erdoğan da olumlu söylemlerle Kürtlere yaklaşmıştı. Ama onun sonunu gördük. Fakir fukaranın halini, mahalleleri görüyorsunuz.”