İşte o madalyanın arkasındaki hikaye

13-12-2016
Rûdaw
Erbil
Erbil
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - ABD Savunma Bakanı Ashton Carter tarafından cesaret madalyası verilen Onbaşı Kosar Salih'in IŞİD'den kurtarılan bölgelerin büyük bir bölümünde bomba imha çalışmalarına katıldığı öğrenildi.

 

Ashton Cater, 11 Aralık'ta başkent Erbil'e yaptığı ziyarette, Albay Bayezid Mahmud, Binbaşı Mustafa Cafer Mustafa, Onbaşı Bestun Ebubekir ve Onbaşı Kosar Salih adlı peşmergelere IŞİD'e karşı savaşta gösterdikleri üstün başarıdan dolayı cesaret madalyası takdim etmişti.

 

Peşmergelerin aldığı cesaret madalyalarının arkasında farklı hikayeler yatıyor.

 

Rûdaw'a konuşan Onbaşı Kosar Salih, IŞİD'e karşı savaşın başından beri bomba imha ekipleriyle birlikte kurtarılan bölgeleri mayınlardan temizlediğini belirtti.

 

Onbaşı Kosar Salih, “Bir gün böyle bir madalyayı alacağımı hiç düşünmezdim. Ben sadece görevimi yerine getirdim, ödül olmasa da görevime devam edeceğim” dedi.

 

Peşmerge Güçleri bomba imha ekibi komutanlarından Azad Muhammed, Kosar'ın madalyayı fazlasıyla hakkettiğini belirterek, “Çok zor anlar yaşadık ama o her zamanı canını dişine takarak görevini yaptı” ifadelerini kullandı.

 

Ashton Carter, ülkesinin IŞİD'e karşı savaşta Peşmerge Güçleri'nin verdiği mücadeleyi takdirle karşıladığını belirtmişti.

 

Rûdaw'ın edindiği bilgiye göre, Albay Bayezid Mahmud ise, bir çatışmada tek başına IŞİD'e ait 7 bombalı aracı imha etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli