Fakıbaba: ‘Terör olayı' dendiği için utandım

13-11-2021
Rûdaw
Etiketler Fakıbaba Suruç Emine Şenyaşar
A+ A-

Haber Merkezi - Urfa’da yerel Edessa TV'de yayınlanan programa katılarak soruları cevaplayan AK Parti Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesinden 3 kişinin AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından öldürüldüğü olayın ilk gün “terör” olayı olarak tanımlandığı için utandığını söyledi.

Olay yaşandığında AK Parti genel merkezini arayarak olayın “terör” olayı olmadığı yönünde uyarıda bulunduğunu belirten Fakıbaba, “Suruç’ta yaşanan olaya terör olayı denildiğinde utandım. Genel merkezi aradım, Suruç’taki olay terör olayı değil dedim. Ben daha önce o dükkana gittim. Videoları izledim, Şenyaşar ailesi beni çok güzel karşılamış. İlk gün ‘terörist’ dendiği için utandım. Cumhurbaşkanını ‘terör’ dememesi (için), iki tarafa da baş sağlığı dilesin diye tembihledim” diye konuştu.

‘Ateş ateşle söndürülmez’

AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar hakkında “Allah sabır versin” diyen Fakıbaba, “İçim parçalanıyor. Ateş ateşle söndürülmez. Ateşe su serpmek gerek. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı” dedi.

Fakıbaba, kısa süre sonra yapılan genel seçimlerin olaydan etkilendiğini, bu olay olmasaydı AK Parti’nin Urfa’dan daha fazla milletvekili çıkarabileceğini kaydetti ve Emine Şenyaşar’ın eşi Esvet Şenyaşar’ın linç edilerek öldürüldüğü hastanenin içini görmediğini söyledi.

Geçen aylarda AK Parti’den istifa ettiğini ancak milletvekilleri Kasım Gülpınar ve Ahmet Akay’ın kendisini ikna ederek istifasının önüne geçtiğini duyuran Fakıbaba, “AKP ile doku uyuşmazlığı olanlar var. 2014’den sonra Şanlıurfa’nın kimyası değişti” ifadelerini kullandı.

‘Adaleti savunmaktan asla geri durmayacağım’

Yerel televizyondaki bu açıklamaları yankı uyandıran Ahmet Eşref Fakıbaba, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tehdit edildiğini açıkladı.

Tehditlere boyun eğmeyeceğini belirten Fakıbaba, “Dün akşam katıldığım TV programında yaptığım açıklamalardan sonra rahatsız olanların tehdit ve baskılarına asla boyun eğecek bir insan değilim. Suç duyurusunda bulundum ve konunun takipçisi olacağım. Haksızlığa karşı durmaktan ve adaleti savunmaktan asla geri durmayacağım” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli