Kürdistan’da maaşlar düşürülüyor

13-09-2015
Rûdaw
Etiketler Reform Maaş Kürdistan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Maliye Komisyonu, üst düzey yetkililerin maaşlarının düşürülmesine yönelik rapor hazırlayacak.

 

Kürdistan Parlamento Başkanlığı Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Maliye Komisyonu’nun, üst düzey yetkililerin maaşlarını düşürülmesine yönelik sistem değişikliğinin yapılması konusunda rapor hazırlayacağı bildirildi.

 

Maliye Komisyonu’nun konuyla ilgili 4 proje üzerinde çalıştığı ifade edildi.

 

Rûdaw’a 9 Eylül’de konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Parlamenteri Ferhan Cevher, hükümetin en kısa zamanda kapsamlı reform stratejisini hayata geçireceğini belirtmişti.


Ferhan Cevher, hükümetteki danışman sayısının azaltılması, zorunlu harcamalar dışında giderlerin kısılması gibi kararların uygulanacağını söylemişti.


Başbakan Neçirvan Barzani’nin reform stratejisindeki önemli maddelerden birinin de üst düzey yetkililerin maaşlarının düşürülmesi olacağı kaydedilmişti.

KDP’li Cevher, “KDP Meclis Grubu olarak reform girişimini her yönüyle destekliyoruz. Planın başarılı bir şekilde yerine getirilmesi için çaba göstereceğiz” demişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli