Kurban Bayramı’nı Müslüman ve Hristiyanlar birlikte kutluyor

13-08-2019
Rûdaw
Etiketler Zaho Hristiyan Kurban Bayramı
A+ A-

Zaho (Rûdaw)- Kürdistan Bölgesi'nin Duhok’un Zaho ilçesinde, bileşenler arasındaki birlikte yaşama kültürü, Hristiyan ve Müslümanların özel günlerinde karşılıklı kutlamalara sahne oluyor.

 

Zaho’da Hristiyan, Müslüman, Yahudi ve Ezidiler arasında birlikte yaşama ve tolerans kültürü oldukça belirgin bir şekilde toplumdaki ilişkilere hakim olmuş durumdadır.

 

Zaholu Hristiyanlar, Kurban Bayramı vesilesiyle Müslüman komşuları ve yakınlarını ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

 

 

2 binden fazla Hristiyan ailenin bulunduğu Zaho’da, 15 adet de kilise bulunmaktadır.

 

Kentteki Hristiyanlar her yıl Müslüman komşularının bayramını kutlayarak, birlikte hoşgörü ve saygı kültürüne karşılıklı olarak vurguluyor.

 

Müslümanlar’da Hristiyanların her yıl gerçekleşen bayram ve özel günlerine karşılıklı katılarak, bir arada yaşamanın önemine vurgu yapıyor.

 

 

Rûdaw’a konuşan Zaho’daki Hristiyanların Temsilcisi Emir Goge, “Biz Hristiyanların bayramı olduğunda, sadece bizlerin bayramı olduğu hissine kapılmıyoruz. Bizim ve Müslümanların bayramı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü her şeyimizi birlikte yapıyoruz ve bunu sürdürüyoruz” dedi.

 

Kentte Hristiyan ve Müslümanlar’ın birlikte yaşama kültürü, alınan siyasi kararlara da oldukça önemli etkisi oluyor.

 

 

Kürt Parlamenter Çiya Emin, “Hristiyan ve Müslümanlar’ın bayramı her zaman birlikte oluyor. Her seferinde bir veya iki Hristiyan parlamenter de seçilmiştir. Bu da sadece Hristiyanlar’ın değil, Müslümanlar’ın oyu ile elde etmişlerdir. Bir Ermeni parlamenter de sadece Ermenilerine oyu ile değil, Müslümanlar’ın oyu ile seçilmiştir” diye konuştu.

 

 

Zaho’da birlikte yaşama kültürünün önemine değinerek, memnuniyetini dile getiren Hristiyan vatandaş Aram Şahin de Ermeni ve Müslümanlar’ın birlikte bayramlaştıklarını belirterek, “İki taraf da iyi ve kötü günlerinde birlikteler. İsimler farklı olmasa birbirinden farklı oldukları da pek farkedilmiyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli