Kürt gençler Eurasia Global Forumu'na katılıyor

13-08-2019
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Rusya Eurasia global forum
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Peywand Subhi ile Muhammed Abbas adlı Kürt gençler, Rusya’da düzenlenecek Eurasia Dünya Gençlik Forumu'nda Kürdistan Bölgesi’ni temsil edecek.

 

Gençlerin yeni fikir ve projelerine destek olmak amacıyla her yıl farklı ülkelerde düzenlenen Dünya Gençlik Forumu'nun bu seferki adresi Rusya.

 

Eurasia Global Forum'a katılacak olan Peywand Subhi ile Muhammed Abbas, çevre koruma içerikli yeni projeleri ile Kürdistan Bölgesi’ni temsil edecek.

 

Rûdaw’a konuşan Peywand Subhi, “İki proje hazırladık, her iki projeyle hem Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına hem de doğaya hizmet etmek istiyoruz. Kerkük’e özel bir proje hazırladık, amacımız en az plastik kullanmayı teşvik ederek Kerkük’ün çevresini temiz tutabilmek” dedi.  

 

Plastik maddelerinin az kullanılmasıyla ilgili projeler hazırladığını dile getiren Subhi, “Bu vesileyle plastik satan bir merkez oluşturacağız. Ayrıca iş fırsatları da yaratacağız. Bir taraftan işsizlik oranların düşer diğer taraftan çevreyi korumuş oluruz” diye konuştu.

 

Herkesi okumaya teşvik etmek için faklı projeler geliştiren Kürt gençleri, bu adımla birlikte okuma ve yazma oranının artacağını öngörüyor.

 

110 gencin katılacağı Eurasia Global Forum 2019'a dünyanın bir çok ülkesinden gençler katılacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli