Çukurca 4 gündür mahsur

13-08-2015
Rûdaw
Etiketler Diyadin Erciş Çukurca Jandarma PKK Gerilla
A+ A-

Haber Merkezi - Hakkari-Çukurca karayolunun, döşenen mayınlar nedeniyle dört gündür kapalı olduğu bildirildi.

Hakkari-Çukurca karayolunda mayın arama tarama faaliyetleri sürüyor. Ulaşıma kapalı yolda çok sayıda patlayıcının tespit edildiği ve bunların yerinde imha edildiği belirtildi.

 

Ayrıca merkezden 8 km uzakta bulunan Depin Polis Kontrol Noktası’nda Çukurca yoluna 10 metre dahi gidilmesine izin verilmiyor. 

Mayın temizleme çalışmaları devam ederken, Hakkari-Çukurca karayolu ile çevresinde zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

 

Bölgede yapılan operasyonların hava destekli olarak sürdürüldüğü ve Kobra tipi helikopterlerin gerillaların bulunduğu alanları ateş altında tuttuğu belirtildi.

 

Diyadin’de çatışma

 

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 21.00 sıralarında PKK’liler tarafından Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği kaydedildi.

 

Türkiye medyası, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 3 PKK’linin hayatını kaybettiğini iddia etti.

 

PKK’ye yakın medya ise, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde dün gece saatlerinde İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan saldırının ardından özel harekat timlerinin önüne geleni taradığı ileri sürüldü.

 

Haberde, Atatürk Mahallesi'ndeki fırında çalışan ve odun almak için dükkanın karşısındaki depoya giden Orhan Aslan (16) ve Emrah Aydemir’in (15), özel harekat timleri tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Aynı haberde, “Murat Mahallesi'nde ise sabah saatlerinde harabe halindeki evlerin arasında bir erkeğe ait cenaze bulundu. Görgü tanıkları, bu kişinin infaz edildikten sonra panzerle sürüklenip buraya getirildiğini belirtti” denildi.

 

Erciş’te otobüs yakıldı

 

Alınan bilgiye göre, Erzurum-Van seferini yapan şehirler arası yolcu otobüsü, Erciş-Patnos Karayolu Ekiciler köyü mevkiinde gerillalar tarafından durduruldu.

 

Yolcuları indiren gerillaların daha sonra otobüsü yaktığı, olayda can kaybı yaşanmadığı aktarıldı. (Ajanslar)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli