Avrupa Birliği Kürdistan Bölgesi için toplandı

Brüksel (Rûdaw) –Avrupa Birliği (AB), Kürdistan Bölgesi’nde ve Irak’ta yaşanan son gelişmeleri görüşmek üzere Fransa ve İtalya’nın isteği üzere bir araya geldi.

Rûdaw’a konuşan AB’nin Dış ilişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilci Yardımcısı Christian Berger, Irak – Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kürdistan topraklarına saldırdığını belirterek, örgüte karşı durmak için uluslararası toplumun yardımına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Avrupa Birliği Temsilcisi ise, ilgili makamlarla sürekli irtibatta olduklarını ve insani yardım dışında askeri teçhizat yardımı da istediklerini belirtti.

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı, şuana kadar 15 defa IŞİD hedeflerini vurduklarını açıkladı.

Pentagon yetkilisi General Willian Mayfield, günlü basın brifinginde, ABD Başkanı Barak Obama tarafından ordu yetkilendirildikten sonra savaş uçaklarının bölgede günlük 50 defa keşif uçuşu yaptıklarını ve şimdilik saldırıları genişletmeyi düşünmediklerini kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), bugün, Şangal Dağı'nda mahsur kalan binlerce sivilin yüz yüze olduğu insani krizin boyutunu değerlendirmek ve yardım seçenekleri geliştirmek üzere Kürdistan Bölgesi’ne 130 asker göndermişti.