Başkan Barzani: Kerkük’ün Kürdistanilik kimliği pazarlık konusu olamaz!

13-07-2019
Rûdaw
Etiketler Kerkük Mesud Barzani Kürdistan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkan Barzani, Kerkük’te yaşanan sorunun iki parti arasında yaşan bir sorun olmaktan ziyade tarihi ve siyasi bir mesele olduğunu belirterek, “Kerkük’ün Kürdistanilik kimliği üzerinde hiçbir pazarlık sözkonusu olamaz” dedi.

 

Kerkük’teki durum hakkında yazılı bir açıklama yapan Başkan Mesud Barzani, “Kerkük sorunu sadece iki parti arasındaki siyasi bir sorun veya birkaç taraf arasındaki bir çekişme değil. Gerçekte Kerkük sorunu kapsamlı, çok ayrıntılı, tarihsel ve siyasi bir meseledir” dedi.

 

Kentte yaşanan “olağanüstü” durum nedeniyle Kerkük’teki güvenlik ve idari durumun normalleştirilmesi, halka hizmet ulaştırılması ve tüm sorunların çözümü için ilk başta Kürt tarafların kendi aralarında anlaşmasını desteklediklerini ifade eden Barzani, “Bununla birlikte Kerkük sorunu, valilik meselesi ile birlikte, Erbil ve Bağdat arasında çözülmeli ve ortaya çıkacak olan sonuç Kerkük’teki tüm tarafların oanyı temelinde olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Barzani açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Şimdi Erbil ile Bağdat ilişkileri açısından olumlu bir hava oluşmuştur. Bu olumlu atmosferden yararlanılarak Kerkük’teki güvenlik ve idari sorunlar çözüme kavuşturulabilir, anayasa çerçevesinde Kerkük’teki durum normalleştirilebilir. Çünkü Kerkük’teki mevcur durum artık bu şekilde sürdürülemez.

 

Daha önce olduğu gibi bugün de Kerkük’ün Kürdistanilik kimliği üzerinde hiçbir pazarlık yapmıyoruz. Kerkük birlikte yaşam örneği olmalı, kentte yaşayan tüm ulus, inanış ve bileşenler barış, kardeşlik ve beraberlik temelinde birlikte yaşamalıdır.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli