VAN - 2011 depreminde yapılan evler çatladı

13-06-2022
Rûdaw
Foto: Video alıntısı Rûdaw
Foto: Video alıntısı Rûdaw
Etiketler Deprem Van
A+ A-

Van (Rûdaw) - Van'ın Tuşba ilçesinde dün akşam meydana gelen depremle ilgili hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile AFAD ekiplerince Tuşba ilçesinde dün saat 21.35'te yaşanan 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespitinde bulunuluyor.

Depremin merkez üssü olan Tuşba ilçesine bağlı Bexdeşan köyünde evlerin neredeyse tamamında çatlaklar oluşmuş durumda.  

Bağdaşan köyü muhtarı, 2011’deki depremde yıkılan evlerin yerine yapılan evlerin tamamında çatlaklar oluştuğunu söyledi.

Rûdaw ekibi Bağdaşan köyündeki hasarı görüntüledi.

2011’deki Van depreminde tamamen yıkılan Bexdeşan köyünde, daha sonra yapılan taziye evinde ciddi bir hasar oluşmuş. Duvarları çatlayan taziye evinin yanı sıra çok sayıda ev de zarar görmüş.

Depremin ardından yaşananlarla ilgili bilgi veren Bexdeşan köyü muhtarı Ercan Gülsevinç, “Kurumların tamamı bizi aradı. Sayın Valimiz de dahil. Önce Sayın Valimiz aradı, ‘köyde herhangi bir can kaybı var mı?’ diye sordu. Can ve mal kaybı olmadığını söyledik; yalnız birçok evde çatlaklar oluşmuş. Özellikle eski evlerimizde. 2011 depreminde devlet burada evler yaptı yaklaşık 50 ev. Şu anda hasar gören, çatlayan evler o evler" diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Boykot ve geçersiz oylar özel seçmenlerin %16,8'ini oluşturdu

KÜRDİSTAN'DA SEÇİM- Özel seçmenlerin %16,8'i ya oy kullanmadı ya da geçersiz oy kullandı

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'na göre, Kürdistan Parlamentosu seçiminde oy kullanma hakkına sahip 215 bin 960 güvenlik gücünden 208 bin 521'i sandık başına gitti. Bu da 7 bin 439 kişinin oy kullanmadığı anlamına geliyor. 7 bin 439 oy özel seçmenlerin %3,4'üne tekabül ediyor.