Ağrı’da karton yelpazeli ameliyat tartışması

13-06-2017
Rûdaw
Etiketler Ağrı Ameliyat
A+ A-

Haber Merkezi - Ağrı Devlet Hastanesi'nde, ameliyathanede kartondan yelpaze kullanılmasına ait görüntüler tartışmalara yol açtı.

 

Hastanede, havalandırma sisteminin arızalanması sonrası ameliyathanede kartondan yelpaze kullanılmasına ait görüntüler tartışmaları beraberinde getirdi.

 

Ağrı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ali Bulut, görüntülerin 1 ay öncesine ait olduğunu belirterek, “Bir komplo ile karşı karşıyız” dedi.

 

Hastanenin ameliyathanesinde iklimlendirme ve havalandırma sisteminde geçen ay arıza meydana geldiği ve konunun resmi yazıyla Ağrı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bildirildiği kaydedildi.

 

Ali Bulut, bu nedenle Diyadin Devlet Hastanesi'ndeki kullanılmayan klimayı Ağrı'ya getirmek için çalışma yaptıklarını söyledi.

 

4 ameliyathanede de durum aynı olduğu için bu süreçte acil dışındaki ameliyatların ertelendiğini söyleyen Bulut, “yönetimi güç durumda bırakmak için yelpazeli ameliyat görüntülerin çekildiğini ve servis edildiğini” savundu.

 

Ali bulut, şunları kaydetti:

 

“Görüntüler, 1 ay önce acil bir ameliyatta alınmış. Ameliyatı yapan hekim arkadaşımız arkası dönükken birisi yelleme yapıyor. Birileri de görüntü çekiyor. Muhtemelen bu planlanmış bir şey de olabilir.

 

Şu an klimanın montajı bitti. Yarından sonra ameliyathane normal çalışmaya başlayacak. Art niyet zaten orada. O eski görüntüler kurgulanmış. Bir komplo ile karşı karşıyayız. Gerekli soruşturmayı başlattık. Bu olaya karışanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız.”  (Kaynak: DHA)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli