Başkan Barzani’den BAE yönetimi ve halkına taziye mesajı

13-05-2022
Etiketler Mesud Barzani Birleşik Arap Emirlikleri Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Mesud Barzani, Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan’ın vefatı nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yönetimi ve halkına başsağlığı diledi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan 74 yaşında hayatını kaybetti hayatını kaybetti.

Başkan Mesud Barzani, Al Nahyan’ın vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayımladı.

Barzani’nin mesajı şöyle:

“Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Büyük bir üzüntü ile, kardeş Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın vefat haberini aldık. Cenab-ı Hakk'tan merhumu merhametiyle kutsamasını diliyor, mekanı cennet olsun diyoruz.

Şeyh Muhammed bin Zayid bin Sultan Al Nahyan'a ve BAE halkına en derin taziyelerimizi ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Ona yoldaşlık eden liderlerin çabası ile ülkesi ve halkının merhumun çizdiği doğru yolda ilerleyeceğine inanıyoruz.

Allah BAE halkını ve liderliğini korusun.”

BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan’ın ölümü nedeniyle ülkede bugünden itibaren 40 günlük resmi yas ilan edildi. Bakanlıklarda, devlet dairelerinde ve özel sektörde de 3 gün çalışmalara ara verilecek.

BAE'nin ilk Devlet Başkanı Zayid bin Sultan Al Nahyan'ın en büyük oğlu olan Halife bin Zayid, babasının vefatından sonra göreve gelmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli