Kürdistan Bölgesi’ndeki diplomatik temsilcilerden bayram mesajı

Erbil (Rûdaw) – Müslüman aleminin Ramazan bayramını kutlayan İran, Kuveyt, Ürdün ve Filistin’in Erbil başkonsolosları bayramın tüm dünyada barış, huzur ve şifa getirmesini diledi.

Tüm dünyada olduğu gibi Kürdistan Bölgesi’nde de Ramazan Bayramı koronavirüs salgının gölgesinde kutlanıyor.

Salgın nedeniyle bu yıl da hiçbir resmi organizasyon gerçekleştirilmiyor.  

Salgını nedeniyle geleneksel olan bayramlaşma ziyaretleri de sınırlı yapılıyor.

Kürdistan Bölgesi liderleri, bayram nedeni ile birer mesaj yayımlayarak Kürt halkının ve tüm müslümanların bayramını kutladı.

Yine İran, Kuveyt, Ürdün ve Filistin’in Kürdistan Bölgesi başkonsolosları Rûdaw aracılığı ile birer bayram mesajı yayınladı.

Reşnudi: Bayramın hayır ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum

İran’ın Erbil Başkonsolosu Nasrullah Reşnudi, tüm müslümanların ve Kürdistan Bölgesi halkının Ramazan Bayramını kutladı.

Reşnudi mesajında şunları söyledi:

“Ramazan Bayramı dolayısıyla tüm Müslümanların, saygıdeğer Kürdistan Bölgesi halkının, aşiret ve parti liderlerinin bayramını kutluyorum. Yine Kürdistan Bölgesi’ndeki İran vatandaşlarının, aydınların, öğretmen ve öğrencilerin de bayramını kutluyorum. Yüce Allah’tan bu mübarek günde hepsinin üzerine bereket yağdırmasını diliyorum.

Koronavirüs salgınının bitmesini ve insanların bu durumdan kurtulmasını, hastaların acil şifa bulmasını temenni ediyorum. Kürdistan Bölgesi halkına mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”

Hazuri: Tüm hastalıklardan uzak sağlıklı yarınlar diliyorum

Filistin’in Erbil Başkonsolosu Nazmi Hazuri de bayram mesajında şunları kaydetti:

“Hep birlikte Müslümanların iyilik, güzellik bayramı olan Ramazan Bayramını karşılıyoruz. Ramazan vesilesi ile başkalarına dokunmayı, onlara yardım eli uzatmayı, dost ve akrabalarla yeniden ilişkilenmeyi öğreniyoruz. Allah’ın izni ile tüm insanlığın güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir hayat süreceği, korona salgınından uzak yarınlar bizi bekliyor.

Kürdistan Bölgesi halkının, hükumeti ve başkanının bayramını kutluyor, her iki Müslüman halk için bereket diliyorum.  Aynı zamanda halkımıza ve Kürdistan Bölgesi’ne daha fazla huzur, kalkınma getirmesini, taleplerinin gerçekleşmesini ümit ediyorum.”

Kinderi: Asil Kürt halkı bizi hep sıcak karşıladı

Kuveyt’in Erbil Başkonsolosu Ömer Ahmed Kinderi de Kürdistan halkı ve hükümetinin bayramını kutladığı mesajında şöyle dedi:

“Ramazan Bayramı vesilesi ile Irak Cumhuriyeti, Kürdistan halkı ve hükumetinin bayramını kutluyorum. Yüce Allah’tan bayram vesilesi ile Kürdistan Bölgesi’ne sağlık, huzur ve mutluluk bağışlamasını diliyorum. Yine, dünyayı saran koronavirüs salgınının bitmesini temenni ediyorum. Uluslarasası destek ile bu beladan kurtulmamızı ümit ediyorum.  Kürdistan Bölgesi ile Kuveyt arasında çok farklı ve özel ilişkiler var.  2015 yılında konsolosluğumuzu açtığımızda Kürdistan Bölgesi hükumeti ile tüm kulvarlarda işbirliği içerisinde olmayı esas aldık. Bu vesile ile her alanda bize yardımlarını eksik etmeyen ve konuk eden Kürdistan Bölgesi hükumetine bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca asil Kürt halkı burada olduğumuz müddetçe bizi hep sıcak karşıladı.

Kuveyt Devletinin Kürt halkı ve Kürdistan Bölgesi ile kadim, köklü ilişkileri bulunuyor. Bizi bir araya getiren birçok ortak noktamız var. Konsolosluğumuz bur ilişkiyi daha da güçlendirmek için çabalamıştır. Allah’ın izni ile bu konuda görevimizi yerine getirdiğimizi söyleyebilirim. Binlerce mültecinin ağırlanması nedeniyle yaşanan ekonomik krizi hafifletmek için Kürdistan Bölgesi’ndeki kardeşlerimizi destek olmaya çalıştır. Mültecilere yardım için kampanya da başlattık. Yine korona salgınına karşı mücadele için uluslararası örgütler aracılığı ile destek olduk. Son olarak herkese sağlık diliyorum. Kürdistan Bölgesi’nin daha çok kalkınmasını diliyorum. Yine, her etkinliğimizde bizimle olan Rûdaw Medya Grubu’na teşekkür ediyorum ki bu da Kuveyt ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin güçlenmesine verdikleri önemi gösteriyor.”

Hasan: Mutlu ve aydınlık dolu yarınlar diliyorum

Ürdün’ün Erbil Başkonsolosu Abdurrahman Yusuf Hasan da şu mesajı verdi:

“Bayramınız kutlu olsun. Bayramda Kürdistan Bölgesi’den olduğum ve halkın bayramını kutladığım için mutluyum. Irak ve Kürdistan halkının bayramının hayır ve bereket içerisinde geçmesini diliyorum. Yine bu sıcak karşılamadan dolayı Kürdistan Bölgesi halkına teşekkür ediyorum. Bu yıl da bayram koronavirüs salgını altında geçiyor ki bu salgın aile ve dostların bir birini görmesine engel oluyor. Bu nedenle salgının biteceğini o eski bayram günlerinin geleceğini ümit ediyorum. Kürdistan halkı ve liderlerine mutlu ve aydınlık dolu yarınlar diliyorum. Bölgenin huzur ve güven içerisinde kalmasını ümit ediyorum.”