KKP lideri: Ne AKP ne de HDP tavır değiştirmiş

13-05-2019
Rûdaw
Etiketler AK Parti HDP Öcalan
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, “Kürt karşıtı siyasetinden vazgeçerse eğer AKP-HDP yakınlaşması olumlu olur” dedi.

 

HDP Diyarbakır İl Örgütü dün 2’nci Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirdi. Toplantıya, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan görüş yasağı ve buna karşı başlatılan açlık grevleri ile ilgili mesajlar damga vurdu.  

 

Kongre’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Barışın muhatabını yok sayarak bu ülkeyi içinde bulunduğu cendereden çıkaramazsınız. Bu ülkede barış istiyorsanız, demokratik bir yaşam istiyorsanız Kürt meselesini çözüme kavuşturmalısınız. Bu meselenin muhatabı da Sayın Öcalan’dır, o yüzden de bu tecrit kalkmalıdır” dedi.

 

Kongre’nin ardından Rûdaw’a konuşan HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, sorunların çözümü için müzakere masasına oturmak istediklerini yineledi.

 

Taşdemir, “Partimiz barış, özgürlük ve Türkiye’nin demokratikleşmesini istiyor. Biz Kürt sorununun diyalog ve müzakare yoluyla çözülmesini istiyoruz. Bu görevi üstlenecek olan hükümetin kendisidir. Fakat malesef adım atılmıyor. Gelecek için de böyle bir niyetten sözedilemez” dedi.  

 

Öcalan’ın 8 yıl aradan sonra 2 Mayıs’ta avukatları ile görüşmesi ve ardından İmralı’dan gelen mesajlar, “yeni bir süreç başlıyor?” yorumlarına neden oldu.

 

31 Mart yerel seçimlerinde HDP ile ittifak yapan KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek de, “AKP Kürtlere karşı tavrını değiştirmeli. Kürt karşıtı siyasetinden vazgeçerse AKP-HDP yakınlaşması olumlu olur. Fakat takip ettiğimiz kadarıyla ne AKP’nin ne de HDP’nin tavrında bir değişim yok” ifadelerini kullandı.

 

AK Parti kanadı “yeni süreç” açıklamalarına tamamen sırtını çevirirken HDP çözüme her zaman açık olduklarını belirtiyor. Ancak HDP bunun için şartlarını da sıralamaktan geri kalmıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli