İçişleri Bakanlığı: Füzeler sivil yerleşim yerlerine düştü

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı, Erbil’de ABD Konsolosluğu’nu hedef alan füze saldırısında yalnızca bir vatandaşın yaralandığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “12 Mart’ı 13 Mart’a bağlayan gece saat 01:00 sırlarında ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu Irak sınırları dışından 12 füze balistik füze ile hedef alınmış, füzeler sivil yerleşim yerlerine ve Kürdistan 24 Televizyonu çevresine düşmüştür” denildi.

Saldırıda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bilgisine yer verilen açıklamada, bir vatandaşın hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Güvenlik güçlerinin saldırıya ilişkin soruşturma başlattığına vurgu yapılan açıklamada, sonuçların daha sonra kamuoyuna açıklanacağı kaydedildi.  

Açıklamada, “Bu korkakça terör saldırısını kınıyoruz. Erbil halkını temenni ediyoruz ki Erbil huzurludur, huzur içinde kalacak” denildi.  

Bugün saat 01:06 sıralarında başkent Erbil’e 12 füze atıldı. Füzeler ABD’nin Erbil Başkonsololuğu yakınları ile Mele Omer Köyü ve çevresine isabet etti.

Kürdistan Bölgesi Anti Terör Birimi (CT) 12 balistik füze ile gerçekleştirilen saldırının Irak ve Kürdistan Bölgesi sınırları dışından yapıldığını duyurdu.

Başkent Erbil son iki yıl içerisinde dokuz defa füzelerle hedef alındı.

Saldırılar daha çok ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait hedefler ve ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu’na yönelik gerçekleşti.