Heşdi Şabi ‘operasyon’ ihtimaline karşı Şangal’e güç yığdı

Şengal (Rûdaw) – Heşdi Şabi, olası bir operasyon ihtimaline karşı Şengal’e üç tugaylık askeri güç takviye etti. Musul, Necef ve Kerbela’dan getirilen güçler kentin çevresi ve Şengal Dağı’na konuşlandırıldı.

Son dönemde Türk yetkililerin Şengal’e yönelik operasyon açıklamalarının ardından Şii Heşdi Şabi güçleri bölgeye yeni sevikat gerçekleştirdi.

Musul, Necef ve Kerbela’dan getirilen üç tugaydan Bedir güçleri 2’inci Tugayı ilçesinin doğusuna, 23’üncü Tugay batıya ve 14’üncü Tugay ise Şengal Dağı’na konuşlandırıldı.  

Rûdaw’a konuşan Heşdi Şabi Bedir Güçleri Tugay Komutanı Abbas Ali, “Heşdi Şabi, tehdit savuran her güce karşı rahatça durabilir. Ne Türkiye, ne PKK ne de başka bir güç bizi tehdit edemez. Biz burada olduğumuz müddetçe tehdit de olmaz. Ülkemizin egemenliği diye birşey yok mu isteyen buraya istediği gibi gelebilsin?” diye konuştu.

Şengal’de PKK’ye yakınlığı ile bilinen Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) bünyesinde yaklaşık 2 bin silahlı üye bulunuyor. Bunlardan 200 kadarı Heşdi Aşairi adlı örgütlenme içerisinde yer alıyor.

Rûdaw’a konuşan PKK’nin kurduğu Şengal Özerk Yönetimi Eş Başkan Yardımcısı Heso İbrahim, “YBŞ olarak güçlerimiz her an her şeye hazır durumda. Sadece IŞİD’e karşı da değil, tehdit nereden gelirse oraya karşı durmaya hazırdır. Yine sadece Şengal için de değil, Irak’ın neresinde olursa olsun, gidip orada savaşmaya hazırdır” dedi.

Şengal’de yedi farklı askeri güç bulunuyor. Taraflardan hiç biri bölgeyi diğeri için boşaltmaya yanaşmıyor.