Leyla Güven hastaneye kaldırıldı

Haber Merkezi  98 gündür açlık grevinde olan ve sağlık durumu kötüleşen Leyla Güven, hastanmeye kaldırıldı. Tıbbi müdahaleyi kabul etmeyen Güven evine geri götürüldü.

 

PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan görüş yasağının kaldırılması talebiyle 98 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekil Leyla Güven, göğüs ağırları nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

 

Güven’in Türkiye’ye temaslarda bulunmak üzere gelen ve aralarında eski İzlanda İçişleri ve Adalet Bakanı Ögmundur Jónasson’ın da bulunduğu Uluslararası Barış Delegasyonu ile yaptığı görüşmenin ardından fenalaştığı öğrenildi.

 

Tıbbi müdahaleyi kabul etmeyen Leyla Güven’in bilincinin açık olduğu, yoğun bakımda kalp ritminin takip edildiği belirtildi.

 

Leyla Güven'in kızı Sabiha Temizkan, Twitter'dan, "Hastanedeyiz, müdahaleyi kabul etmiyor. Şu anda yoğun bakımda ve sadece kalp ritmini takip edebiliyorlar. Annem ağır durumuna rağmen eve gitmek istediğini söylüyor. Lütfen ölmesine izin vermeyin! Lütfen!" mesajını paylaştı.

 

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ise, Leyla Güven’in eyleme deav edeceğini vurgulayarak, “Sayın Öcalan üzerindeki tecrit sonlandırılmadan açlık grevini sonuna kadar sürdüreceğini ifade etmiştir. Bu nedenle gözlem altında olmayı dahi kabul etmiyor ve ısrarla evine gitmeyi istiyor” dedi.