KDP’de devir teslim

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) içerisinde yapılan görev değişikliklerinin ardından devir teslimler başladı.

 

KDP geçtiğimiz günlerde parti içerisinde birçok görevde değişikliği gitti. Bunlardan biri de KDP Dış İlişkiler Sorumluluğu oldu. Hemin Hawrami, 6 yıldır sürdürdüğü görevi, yerine getirilen Hoşyar Suheyli’ye devretti.

 

Hawrami ise Başkan Mesud Barzani’nin başdanışmanlığı görevine getirildi.

 

Rûdaw’a konuşan Hewrami, “KDP yeni siyasi iklime ayak uydurmayı planlıyor. Yani değişiklik sadece isimlerde olmadı. Kürdistan Bölgesi’nde siyaset arneasında değişiklikler oldu ve KDP eski sistemle bu alanda siyaset yapmak istemiyor” ifadesini kullandı.

 

KDP ayrıca Erbil, Duhok ve Kerkük’te il teşkilatlarında da değişikliğe gitti.

 

Ayrıca KDP’ye ait bazı medya kuruluşları kapatılırken bazıların da da birleştirmeye gidilecek.

 

Askeri alanda ise, Peşmerge Bakanlığın’da bazı değişikliklerin yapılacağı belirtiliyor.

 

KDP’nin eski kadrolarından Şahin Haso Mirhan, “Bu değişikliklere gidilmeden önce uzun süreli bir araştırma yapıldı. Biz bu değişikliklerin sadece şahıslardan ibaret olmayacağına dair umutluyuz. Parti çalışmalarında da değişiklikler yapılmasını umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yaklaşık 1 yıl önce KDP tarafından oluşturulan 7 komisyon uzunca bir çalışmanın ardından partide değişklikler yapılması önerisinde bulunmuştu.