Kürd Bakandan kendisine hakaret eden hesaba yanıt: O bir Kürd dağ keçisi

Erbil (Rûdaw) - Belçika'nın Kürd asıllı bakanı Zuhal Demir, sosyal medya üzerinden kendisine mesaj göndererek  hakaret eden anonim hesaba verdiği cevapla gülümsetti. "Geri kalmış Türk dağ keçisi” diyerek hakaret eden anonim hesaba  bakan, "Kusura bakmayın, bu bir Kürd dağ keçisi" şeklinde yanıt verdi. 

Kürd asıllı Belçika'nın Flaman Bölgesi Adalet, Çevre, Enerji ve Turizm Bakanı Zuhal Demir, X hesabı üzerinden anonim bir hesaptan kendisine gönderilen hakaret içerikli mesajı ve verdiği yanıtı paylaştı.

Zuhal Demir, “Bazı insanların gerçekten hiç terbiyesi yok... harika bir hafta sonu geçirmenizi dileriz!” diyerek kendisine gönderilen mesajı ve kendisinin verdiği cevabı yayınladı.

Zuhal Demir’in paylaşımında anonim hesaptan kendisine “Geri kalmış Türk dağ keçisi” diyen kişiye "Kusura bakmayın bu keçi bir Kürd dağ keçisidir" şeklinde yanıt verdiği görülüyor.

43 yaşındaki Zuhal Demir, 12 Mart 1980'de Belçika'nın Limburg kentindeki Genk'te Dersimli Alevi Kürd bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

1998-2003 tarihleri arasında Leuven Katolik Üniversitesi'nde Hukuk öğrenimi gördü. 2003-2004 yılları arasında Brüksel Vrije Üniversitesi'nde Sosyal Hukuk Yüksek Lisansına devam etti. 

Demir 2010'da milletvekili olarak Belçika Temsilciler Meclisi'ne seçildi.

24 Şubat 2017'de Yeni Flaman İttifakı (N-VA) Parti Meclisi, Elke Sleur'un istifası ile boşalan yoksullukla mücadele, fırsat eşitliği, engelliler ve bilimsel politikalardan sorumlu devlet bakanlığı görevine Zuhal Demir'in getirilmesini oy birliği ile kabul etti.

Daha sonra Demir Flaman Bölgesi Adalet, Çevre, Enerji ve Turizm Bakanı görevine getirildi.

Zuhal Demir zaman zaman açıklamaları nedeniyle Türkiye’de eleştirilere maruz kaldı.