ROJHILAT - Doğal gaz patlamasında aynı aileden 6 kişi hayatını kaybetti

13-01-2023
Doğal gaz patlamasında aynı aileden 6 kişi hayatını kaybetti
Doğal gaz patlamasında aynı aileden 6 kişi hayatını kaybetti
Etiketler Bokan Rojhılat Doğal gaz Patlama
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rojhılat’ın Bokan kentinde doğal gaz hattındaki kaçak nedeniyle meydana gelen patlamada aynı aileden 6 kişi yaşamını yitirdi.

Rojhılat’ın (Doğu Kürdistan) Urmiye Eyaleti’ne bağlı Bokan kentindeki bir konutta dün yerel saatle 06:45 sularında  şiddetli bir patlama meydana geldi.

Patlamanın meydana geldiği yapının tamamı, yandaki iki yapının ise yüzde 70'i yıkıldı.

Doğal gaz hattındaki kaçak nedeniyle meydana gelen patlamada Gafur Şahemmedi, eşi Gülçin ile aynı evde yaşayan oğulları Muhammed Şahemmedi ile eşi Leyla Kedxuda ve çocukları Nila ile Nima hayatını kaybetti.

Enkaz altında kalanların kurtarılma çalışmaları devam ediyor.

Patlamanın meydana geldiği konutta komşu evlerden birinde yaşayan şahitlerden biri “Patlama meydana geldiğinde, enkazın altında ilk önce 7 yaşındaki çocuğu ardından çocuğun annesini ve diğer aile fertlerini çıkardık. Hepsi yaşamını yitirmişti” dedi.  

Olayın şahitlerinden ve komşulardan İhsan Hüseynipur ise olayın sabaha karşı gerçekleştiğini, enkaz altında kalanları çıkarmak için saatlerce uğraştıklarını söyledi.

Patlama yerine hızla  gelenlerden başka biri ise enkazın altından birinin sesini duyduklarını ancak kimsenin canlı çıkarılmadığını söyledi.

Olayın ardından evde gaz sızıntısı nedeniyle patladığı bildirildi, ancak Urmiye İl Gaz Şirketi bu iddiayı  yalanlayarak evde yanıcı madde olduğunu iddia etti. Bokan Sivil Savunma, evde havai fişek yapımında kullanılan patlayıcıların izine rastlandığını söyledi.

Bokan Sivil Savunma, Cuma günü öğleden sonra çöken evin enkazındaki arama ve kazı çalışmalarının sona erdiğini duyurdu.

Patlamada hayatını kaybedenler  Bokan mezarlığına defnedildi. Olayda aynı aileden 6 kişinin yaşamını yitirmesini duyan kent halkı mezarlığa akın etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli