Peşmerge ve Iraklı ordusundan Mahmur’da güvenlik toplantısı

12-12-2021
Etiketler Peşmerge Irak IŞİD
A+ A-

Erbil (Rûdaw) -  Peşmerge ve Iraklı askeri yetkililer Mahmur’da bir araya geldi. Toplantıda IŞİD’e karşı ortak operasyonlar ve güvenlik konuları ele alındı.

Peşmerge Bakanlığı yetkilileri ile Peşmerge komutanları, Irak Ortak Operasyonlar Merkezi Komutan Yardımcısı General Abdulemir Şemeri başkanlığında üst düzey bir askeri heyet bugün Musul’un Mahmur ilçesinde ortak güvenlik toplantısı gerçekleştirdi.

Irak ordusuna bağlı 14’üncü Tugay Komutanlığında gerçekleştirilen toplantıya Peşmerge Genel Kurmay Başkanı Cemal Eminki ve cehpe komutanları da katıldı.

Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda ortak güvenlik konuları ele alındı. Taraflar, IŞİD’e karşı bölgede yürütlen ortak operasyonların sürdürülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“İHA ve termal kamera desteği istedik”

Rûdaw Radyo programına katılan Peşmerge Genelkurmay Başkanı General Cemal Eminki, bugünkü toplantının geçtiğimiz günlerde IŞİD’e karşı bölgede başlatılan ortak operasyonun değerlendirilmesi ve bölgede güvenlik durumunun ele alınması toplantısı olduğunu söyledi.  

General Eminki, “Terör saldırılarının önlenmesi için, bölgenin havadan gözetlenmesini sağlayacak insansız hava araçları ve termal kamera gibi gelişmiş teknoloji desteği istedik. Bu talebimizde de ısrarcıyız” dedi.

Toplantıda Irak ordusu ile Peşmerge arasında kurulacak iki ortak tugay meselesine de değindiklerini belirten Eminki, “Bu konuda Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı’na listemizi sunduk. Gerekli talimatlar verildi” diye konuştu.  

“Cephe komutanları inisiyatifli olacak”

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Gwer-Mahmur Cephesi Komutanı Sirwan Barzani de, “İki taraf arasındaki işbirliği ve koordinasyonu ele aldık. Alınan ortak karara göre, cephe komutanları gerekli buldukları dönemde ortak operasyon başlatma konusunda inisiyatif sahibi olacak” dedi.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli