Ferhat Encü: Şahsımda HDP’nin Kürdi siyaseti İstanbul'da yer edinecek

12-12-2021
Etiketler Ferhat Encü HDP İstanbul
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürtlerin milli birliğini kurma yönünde çalışma yapacaklarını belirten HDP İstanbul İl Eşbaşkan Adayı Ferhat Encü, "Şahsımda HDP’nin Kürdi siyaseti İstanbul'da yer edinecek" dedi.

Rûdaw’a konuşan Ferhat Encü, şu anda "zor bir süreçten" geçtiklerini belirterek "AK Parti-MHP'nin Kürt diline, kültürüne ve halkına ve HDP'ye yönelik politikasına karşı bugün güçlü bir yanıt verilecek” dedi.

Türkiye'deki mevcut duruma da değinen Encü, "Büyük bir yoksulluk ve açlık sürecinden geçiyoruz. AKP’nin 5-6 yıllık politikalarının sonucu" diyen Encu, bu durumun da hükümetin politikalarının bir sonucu olduğunu vurgulayarak "Kongremiz şu anki duruma karşı bir cevap olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“Kürdi siyaset İstanbul’da yer edinecek”

Kongrenin önemine değinen Encü, "Şahsımda HDP’nin Kürdi siyaseti İstanbul'da yer edinecek" dedi.

2 yıl için seçileceklerini aktaran Encü, ayrıca HDP'nin yeni dönemde önceliklerinin örgütlenmeyi güçlendirmek ve mevcut eksiklikleri gidermek olacağını kaydetti.

2023’te düzenlenmesi beklenen milletvekili seçimlerini de hatırlatan bu anlamda çalışma yürüteceklerini ifade eden Encü, HDP’yi bu anlamda güçlendireceklerini dile getirdi.

“Kürtlerin birliğini oluşturmaya çalışacağız”

İstanbul’un mozaik bir kent olduğunu ve 5 milyon Kürt’ün yaşadığını belirten Encü, şöyle devam etti:

“Kürtlerin birliğini kurmaya çalışacağız. İdeolojileri ve engelleri bir kenara koyacağız, milli birliği oluşturmak adına Kürt kurumları ve Kürt siyasi partileri ile bunu yapacağız. Ayrıca HDP’yi büyütmek için çalışmalarımızı da sürdüreceğiz.”

HDP İstanbul İl Örgütü Kongresi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, bugün ‘Şimdi HDP Zamanı’ şiarıyla 4’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştiriyor. Kongre saat 11:00'de başladı.

HDP kongre sürecini, 27 Eylül’de açıkladığı “Demokrasiye, Adalete, Barışa Çağrı” deklarasyonuyla yeniden çağrısını yaptığı ve demokrasi ittifakı dediği  ‘Üçüncü Yol’ siyaseti kapsamında ele aldı.

İstanbul’un ‘Kürt potansiyeli ile sol/ sosyalist ve tüm demokratik kesimleri kapsayacak’ bir yönetimin yeni kongrede belirleneceği öğrenildi.

Bu anlamda HDP Seçim İşleri Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi İlknur Birol ile yine MYK üyesi Ferhat Encü yeni yönetim kapsamında İstanbul İl Eşbaşkanlığa aday gösterildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli