Duhok’ta kaçak ağaç kesimi: 2 kişi tutuklandı

12-11-2022
Rûdaw
Etiketler Duhok Ağaç Orman Ağaç kesimi
A+ A-

Duhok (Rûdaw) - Kış mevsimi yaklaşırken Duhok’ta, yüksek yakıt fiyatları nedeniyle halk dağlık bölgelerdeki orman alanlarında izinsiz ağaç kesiyor.

Duhok'taki orman korucuları, Zawite ilçesine bağlı Lomana köyünde iki kişiyi çok sayıda ağacı kesip pazarlarda satmaya çalışmaktan tutukladıklarını duyurdu.

Bu, insanlar ilk kez ağaç kesmekten tutuklanmıyorlar.

Rûdaw'dan Naif Ramazan'a konuşan Duhok Çevre Koruma Peşmerge Güçleri Komutanı Cemal Sado, sadece bu yıl Duhok'ta ağaç kesmekle suçlanan 21 kişinin tutuklandığını söyledi.

Cemal Sado, “Her iki fail hakkında da soruşturma açıldı. Ağaç kesmekten tutuklandılar. Bir daha bu suçu tekrarlamamaları için kendilerine rehin formu doldurtacağız. Kesilen ağaçları taşıdıkları araçlara da el konuldu” dedi.  

Duhok Çevre Koruma Peşmerge Güçleri'nden Ramazan Sari de, “Zaten 50 kamyonet kasası dolusu ağacı kesmiş durumdalar. Gördüğünüz gibi, buradaki ağaçların hepsi genç ve yaşayan ağaçlar. Hiçbir kurumuş değil” dedi.

Kürdistan Bölgesi'nde her ay birkaç kişi yasa dışı ağaç kesme suçundan dolayı tutuklanıyor ki aralarında 1000'den fazla meşe ağacı kesen bir kişi de bulunuyor.

Duhok Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre Duhok'ta 2 milyon hektar ormanlık alan bulunuyor ancak bu alan ciddi tehdit ve riskler altında...

Kürdistan Bölgesi Orman Polisi ve Çevre Müdürlüğü yetkilileri daha önce Rûdaw'a yaptıkları açıklamalarda, 2021'in başından bu yana Duhok’ta 4 bin hektardan fazla arazi ve yeşil alanın Türkiye’nin hava ve kara bombardımanları nedeniyle yandığını, binlerce ağacın da kesildiğini söylemişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli