Belarus sınırında bir Kürt mülteci daha hayatını kaybetti

12-11-2021
Etiketler Belarus Polonya
A+ A-
Erbil (Rûdaw)- Rûdaw'a ulaşan bilgilere göre, Belarus ile Polonya arasındaki sınırda 14 yaşındaki bir Kürt çocuk hayatını kaybetti.

 Göçmenin henüz adı ve kimliğinin belirlenmediği bildirildi.

14 yaşındaki mültecinin soğuktan hayatını kaybettiği öğrenildi. Belarus sınırında hayatını kaybeden mültecilerin sayısı 8'e yükseldi.  

Ne olmuştu? 
 
 Polonya ve Litvanya üzerinden Avrupa ülkelerine geçmek isteyen yaklaşık 2 bin göçmen, sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrının ardından geçtiğimiz Pazartesi günü Polonya sınırına doğru harekete geçmişti.

Polonya ise, Belarus sınırına göçmen akının artması sonrası sınır bölgelerinde olağanüstü önlemler aldı.

Çoğunluğu Kürt göçmenler sınıra yığılırken Polonya hükumeti Belarus ve Rusya'yı, göçmenlerin Polonya-Belarus sınırına gitmelerine izin vererek AB'yi istikrarsızlaştırmaya çalışmakla suçladı.

Avrupa Birliği de göçmenleri Belarus'a taşıyan havayolu şirketlerine yaptırım uygulanmasının gündemde olduğunu açıklamıştı.

Son durum

Belarus-Polonya sınırında AB ülkelerine geçmek isteyen göçmenlere karşı Polonya'nın Kuznica sınır kapısı güvenlik gerekçesiyle kapatıldığı bildirildi.

Polis ve asker, sınır kapısına yaklaşık 4 kilometre mesafede kurduğu kontrol noktasında gazetecilerin ve aktivistlerin geçişlerine izin vermiyor.

Kontrol noktasında sınır bölgesine giden ve dönen bütün araçlar kontrol ediliyor.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli