Dersimli gazeteci Cem Emir mezarı başında anıldı

Dersim (Rûdaw) – Van'da 2011 yılında meydana gelen depremde Bayram Oteli'nin yıkılmasıyla hayatını kaybeden Gazeteci Cem Emir, ölümünün 10’uncu yıl dönümünde Dersim'de mezarı başında anıldı.

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremde, kaldığı Bayram Oteli'nde DHA Muhabiri Sebahattin Yılmaz ile birlikte hayatını kaybeden Gazeteci Cem Emir, ölümünün 10’uncu yıl dönümünde, Hozat ilçesine bağlı Çığırlı Köyü'nde bulunan mezarı başında ailesi ve meslektaşları tarafından anıldı. Anmada, Cem Emir'in mezarına karanfiller bırakıldı ve mumlar yakıldı.

Anma törenine Cem Emir'in babası Mehmet Ali Emir, kardeşi Av. Sinem Emir, Tunceli Gazeteciler Derneği Başkanı ve Halk Tv muhabiri Ferit Demir, Rudaw ve Dersim Haber muhabiri Ali Haydar Gözlü, İHA ve Özgür Dersim Gazetesi Yazıişleri Müdürü Ercan Topaç, AA muhabiri Sidar Eren, DHA muhabiri Ozan Yıldırım, Evrensel Dersim muhabiri Orhan Kurul, Yeni Dersim Gazetesi ve Habertürk muhabiri Caner Aktan ve EMEP İl Başkanı Ergin Tekin katıldı.

Dersim Gazeteciler Derneği Başkanı Ferit Demir, Cem Emir'in doğru, tarafsız ve ilkeli bir gazeteci olduğunu vurgulayarak, " Cem 17 yaşında gazeteciliğe Evrensel Gazetesi'nde başladı ve sahada yetişti. Bulunduğumuz bölge tam bir haber sahasıydı. Her adımda bir haber çıkıyordu ve Cem o süreci başarılı yürüttü. Ankara'da bir süre ANKA' da en son olarak ta Doğan Haber Ajansı'nda Diyarbakır Bürosunda çalıştı. Gerçekten Cem, Diyarbakır ve tüm Türkiye' de ses getiren bir çok habere imza attı. En son Metin Göktepe gazetecilik ödülünü almıştı. O ödül herkesin alacağı bir ödül değildi, bu da Cem'in ne kadar başarılı bir gazeteci olduğunun kanıtıdır. İlerisi parlak olan ses getirecek haberlere imza atacaktı. Cem gazetecilik yaparken  kız kardeşi okuyordu ve simdi avukat olup abisinin davasını takip ediyor ve mücadele veriyor. Cem'i sonsuza kadar unutmayacagiz” dedi.

Cem Emir'in avukat olan kız kardeşi Sinem Emir, 10 yıl geçmesine rağmen Bayram Otel'in inşaatına imza atan Fen işleri müdürünün hakkında yeni iddianame hazırlandığını belirterek, "Bugün abimin ölümünün 10'uncu yıl dönümü. Aslında 10 yıl önce abim ve hepimiz için hayat durdu. İyi bir gazeteciydi, sizin çok saygın bir mesleğiniz var. O yaşadığı süreç boyunca yani 26 yaşına kadar hayatına mesleği ile ilgili çok güzel şeyler sığdırdı. Biz öyle düşünüyoruz ve meslektaşları öyle söylüyor. Başarılı bir gazeteciydi. Biz onu 10 yıl önce kaybettik ama hala davası sürüyor. Sözün durduğu yerdeyiz gerçekten. Biz aile olarak bütün gücümüzle adalet yerini bulsun istedik. Hala Van 2. Ağır Ceza davasındaki yargılama sürüyor ve şikayetimizde devam etmekte. Otel sahibi sadece 4 yıl hapis yattı ve çıktı. Biz hukuk mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz” diye konustu.

Cem Emir kimdir?

Cem Emir, 1985 yılında Dersim'de dünyaya geldi. Ailenin 5 çocuğundan en büyüğü olan Emir, gazeteciliğe 17 yaşında Evrensel gazetesinde başladı, ardından DİHA ve ANKA Ajansı'nda çalıştı.

DHA bünyesinde Türkiye çapında ses getiren haberlere imza atan Cem Emir'in birçok başarılı haberinin yanı sıra, Siirt'te bir kız çocuğunun istismar edilmesi ile ilgili yaptığı haber pek çok gazetenin manşetinde yer aldı ve Türkiye günlerce Siirt'teki bu olayı konuştu.