KSDP: Peşmerge çekilmeyecek!

12-11-2016
Rûdaw
KSDP lideri
KSDP lideri
Etiketler Musul_Savaşı Başika KSDP Peşmerge Güçleri
A+ A-

Başika (Rûdaw) - Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (KSDP) Genel Sekreteri Muhammed Haci Mahmud, peşmergenin kontrol ettiği noktalardan çekilmeyeceğini söyledi.

 

KSDP Genel Sekreteri ve Kerkük Peşmerge Komutanı Muhammed Haci Mahmud, bugün Musul’un Başika Cephesi’ni ziyaret etti.

 

Rûdaw’a konuşan Muhammed Haci Mahmud,“Başika’nın durumu bizim istediğimiz gibi. Tüm Başika halkı huzurlu bir ortamda. Asayiş ve idari birimlerde Başika’ya hizmet için çalışıyor”dedi.

 

Muhammed Haci Mahmud, IŞİD’in yere döşediği mayın ve patlayıcıların temizlenmesi amacıyla özel bir birimin çalışma yürüttüğünü ifade ederek,“Başika’da hiçbir IŞİD’li kalmadı. Yaralı olup saklanan örgüt mensuplarının olabileceği ihtimaline karşın ise inceleme yapılıyor” diye konuştu.

 

Başika halkının evlerine geri dönmesine ilişkin ise Mahmud,“Bu ayın 17’sine kadar halk evlerine geri dönebilir. Peşmerge Güçleri’nin başarısıyla kasabalarının kontrol edilmesi nedeniyle de Başika halkını kutluyorum” ifadesini kullandı.

 

Peşmerge Güçleri’nin kurtarılan bölgede sınırları koruduğunu, hendek kazarak kontrolü sağladığını dile getiren Mahmud şöyle konuştu:

 

“Musul operasyon planı peşmerge tarafından yüzde 100 yerine getirildi. Belki Kürdistan toprağının Kerkük, Mahmur ve Hazır’da yüzde 4’ü de kalmış olabilir. Ancak kontrol edilmeyen hiçbir Kürt toprağı bulunmuyor.”

 

Başika kasabası 7 Kasım’da Peşmerge Güçleri tarafından şiddetli çatışmalar sonucunda kontrol edilmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli