Aydın Maruf: Türkmencenin resmi dil olması için çalışacağız

6 saat önce
Rûdaw
Etiketler Aydın Maruf Türkmence Kürdistan Parlamentosu Seçimler
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Türkmen Cephesi (ITC), Kürdistan Parlamentosu'nun 6. dönem seçimleri için seçim programını açıkladı. Programda, Türkmen dilinin resmi dil olması için çalışmalara başlanacağı belirtildi.

Irak Türkmen Cephesi listesinin başkanı Aydın Maruf, Erbil'de düzenlenen basın konferansında “Irak Türkmen Cephesi Listesi Seçim Programı’nı kamuoyuyla paylaştı.

Eğitim müfredatında bileşenlerin eğitim sisteminin güçlendirilmesi için çalışacaklarını ifade eden Maruf, "Türkmen Cephesi, Türkmen dilinin resmi dil olması için çalışacaktır" dedi.

Aydın Maruf, bileşenlerin Kürdistan Bölgesi'nde siyasi karar alma süreçlerine "fiilen" katılımını sağlamak için de çaba göstereceklerini vurguladı.

Aydın Maruf, "Türkmenler ve diğer etnik grupların eğitim, kültürel ve siyasi haklarına aktif bir şekilde katılması önemlidir çünkü bu, Anayasa'da da yer almaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkmencenin resmi dil olması için çalışacağız"

“Türkmenler, bu bölgede 2. ana unsurdur ve daha önce de taleplerimiz bu yönde olmuştur” diyen Aydın Maruf, Kürdistan Bölgesi'nde Türkmencenin resmi dil olması için kararlı bir şekilde çalışacaklarını vurguladı.

Türkmen Cephesi, Erbil seçim bölgesinde kota dışında yarışan tek bileşen partidir.

Kürdistan Parlamentosu'nun 6. dönem seçimlerinde, 100 koltuk için toplam bin 191 aday yarışıyor. Adaylardan 823'ü erkek, 368'i kadın. Ayrıca, 5 kota sandalyesi için mücadele eden 38 adaydan 20'si Türkmen, 18'i ise Hristiyan.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli