Neçirvan Barzani: Sayın Mesrur Barzani ile gelecek 4 yılın programını konuştuk

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, partisinin Kürdistan Bölgesi'ni daha güçlü bir geleceğe taşıma hedefi olduğunu söyledi.

20 Ekim'de yapılacak olan parlamento seçimlerinin önemine değinen Neçirvan Barzani, KDP Başkan Yardımcısı Mesrur Barzani ile gelecek dört yılın programını ele aldıklarını belirtti.  

Kürdistan Parlamento seçim kampanyası kapsamında, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), parti başkan yardımcıları Neçirvan Barzani ve Mesrur Barzani'nin katılımıyla Duhok Stadyumu'nda büyük bir miting düzenledi.

Neçirvan Barzani, bölgenin şu anda karmaşık bir durumdan geçtiğini belirterek, "Güçlü bir liderliğe ihtiyacımız var, o da KDP’dir" dedi.

"KDP demek, sürekli ilerleme ve kalkınma demektir"

Neçirvan Barzani, binlerce KDP’linin katıldığı seçim mitinginde yaptığı konuşmada, "KDP demek, sürekli ilerleme ve kalkınma demektir. KDP’nin başarısı, Kürdistan'ın başarısıdır. KDP nerede olursa, orada hizmet ve kalkınma vardır" ifadelerini kullandı.

Neçirvan Barzani, KDP’nin hiçbir siyasi parti veya grupla rekabet etmediğini belirterek, partinin amacının Kürdistan'ı daha parlak ve başarılı bir aşamaya taşımak olduğunu vurguladı.

"Bu seçim önemli"

Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi halkının 20 Ekim'deki Kürdistan Parlamentosu seçimlerine yüksek katılımın sağlamasının önemine değinerek, "Yönetimin meşruiyetini yenilemek için bu seçim Kürdistan için çok önemli. KDP’nin başarısı, Kürdistan'ın ve bileşenlerinin haklarının güvence altına alınması demektir. Bu, daha parlak bir geleceğin güvence altına alınması anlamına gelir. KDP, Kürdistan Bölgesi'nin ve bileşenlerinin haklarını garanti eden ve daha parlak bir gelecek sağlayan partidir. KDP, yönetimi halkın desteğiyle yürütür" ifadelerini kullandı.

Neçirvan Barzani, "20 Ekim'de şehitlerin kanı için verdiğimiz söz şudur: Sandık başına gideceğiz ve Kürdistan Demokratik Partisi'nin 190 numaralı listesine, direniş, kalkınma, birliktelik ve huzur listesine oy vereceğiz" şeklinde konuştu.

"KDP ve Badinan birbirinden ayrılamaz"

Kürdistan Demokratik Partisi Başkan Yardımcısı, bu seçimin Badinan bölgeleri için çok önemli olduğunu belirterek, "Bağlılığınız, sadakatiniz ve ilginiz büyük bir çağrıdır. Badinan, KDP gücünün ve inancının ana merkezidir. Bazıları, yeni oy verme sistemiyle Badinan'ın rolünün ve etkisinin azalacağını söylüyor, bu yüzden düşmanların hayallerinin gerçekleşmesine izin vermemeliyiz. Bu sefer de sizin oyunuz KDP içindir. KDP, Badinan ve Barzani'nin yolu, bir bedenin kanı ve etidir" dedi.

"Sayın Mesrur ile gelecek dört yılın programını konuştuk"

Neçirvan Barzani, buradaki seçim mitinginden önce Mesrur Barzani ile özel bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, "Bugün, kardeşim Mesrur Bey ile birlikte buraya sizden sandık başına gitmenizi istemeye geldik. Şüphesiz, geçen dört yıl kolay geçmedi. Buraya gelmeden önce Sayın Mesrur ile bu konuyu konuştuk ve kendisi bana geleceğe dair vizyonunu, milletimizin daha fazla refahı için hangi programları geliştirdiğini anlattı" değerlendirmesinde bulundu.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'nun kararına göre, Kürdistan Parlamentosu'nun altıncı dönem seçimleri için seçim kampanyası 15 Eylül'de başlayıp 15 Ekim'e kadar devam edecek. Kürdistan Parlamentosu'nun altıncı dönem seçimlerinin ise 20 Ekim 2024'te Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'nun gözetiminde yapılması bekleniyor.