MSB: Resulayn merkezi kontrol edildi

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Rojava’nın Sere Kaniye ilçesinin kontrol edildiğini açıkladı. Ancak DSG, ilçede çatışmaların sürdüğünü duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı kapsamında devam eden başarılı operasyonlar neticesinde Fırat'ın doğusundaki Rasulayn meskun mahali kontrol altına alındı" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kaynakları, Türkye destekli Suriye Milli Ordusu’nun 30 bin kişilik bir güçle Sere Kani’ye 3 koldan saldırdığını aktardı.

Kaynaklar, Til Helef beldesi ile Hewarne mahallesi ve Sanayi bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşandığını ve kentin kontrol edildiğine dair haberlerin doğru olmadığını savundu.

“ÖSO M4 karayolunu kontrol etti”

Öte yandan Anadolu Ajansı Özgür Suriye Ordusu gruplarının kurduğu Suriye Milli Ordusu unusrlarının Minbic’ten Kamışlo'ya uzanan stratejik M4 kara yoluna ulaştığını duyurdu.

Halep-Haseke yolu olarak da bilinen M4, sınıra yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta. DSG, söz konusu kara yolunu, lojistik ve ticari faaliyetleri için kullanıyor.