Suruç, Nusaybin ve Rojava’daki bombardımanlar 25 can aldı

12-10-2019
Rûdaw
Etiketler Rojava Nusaybin Suruç Cizre
A+ A-

Haber Merkezi – Urfa’nın Suruç, Mardin’in Nusaybin ve Rojava’nın Cezire bölgelerinde gerçekleşen bombardımanlarda toplam 25 sivilin hayatını kaybettiği, 82 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna başlattığı "Barış Pınarı" operasyonu dördüncü gününde devam ediyor. TSK'ya ait savaş uçakları ve topçu birlikleri Rojava'daki bölgeleri obüslerle bombalarken karşı taraftan da havan ve roketlerle karşılık veriliyor.

Rojava tarafından Urfa’nın Suruç ilçesine atılan havan topları nedeniyle yaralananlardan İsmail Taşkın, kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Taşkın'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Dün Suruç’a düşen havan mermileri nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştı.

Nusaybin'de 8 kişi yaşamını yitirdi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde de dün bölgeye düşen havan ve roketler nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

Mardin Valiliği, Rojava’dan Nusaybin’e atılan havan ve roket mermilerinin isabet etmesi sonucu 8 sivilin öldüğünü, 35 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Cezire’de 14 sivil hayatını kaybetti

Öte yandan Rojava’daki Kürt Kızılayı (Heyva Sor a Kurd), Cizre Bölgesi’nde TSK tarafından havadan ve karadan gerçekleştirilen bombardımanlar sonucu 3 gün içerisinde 2’si kadın ve 1’i çocuk toplam 14 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kürt Kızılayı, bombardımanlarda ayrıca 46 sivilin yaralandığını duyurdu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli