Pezeşkiyan Celal Talabani'nin mezarındaki hatıra defterine ne yazdı?

19 saat önce
Rûdaw
Foto: İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan
Foto: İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan
Etiketler Mesud Pezeşkiyan Celal Talabani İran
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) - İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Süleymaniye’de Irak’ın eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin mezarını ziyaret ederek hatıra defterine, “Aziz İran ile dayanışması ile ülkesinde birlik ve beraberlik için verdiği amansız çabasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini yazdı.

Başkent Erbil ziyaretinin ardından bugün öğlen saatlerinde Süleymaniye’ye giden İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani tarafından karşılandı.

Pezeşkiyan, ziyareti kapsamında Debaşan’da KYB’nin eski lideri ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin mezarını ziyaret etti.

Talabani’nin mezarındaki hatıra defterini Farsça kelimelerle karalayan Mesud Pezeşkiyan, Celal Talabani’ye ithafen “Aziz İran ile dayanışması ile ülkesinde birlik ve beraberlik için verdiği amansız çabasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini yazdı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan hatıra defterine şunları yazdı:

“Bugün Perşembe, 22/06/2024 İran İslam Cumhuriyeti’nin üst düzey bakanlar heyeti ile Süleymaniye’ye ulaşarak, saygıdeğer ve aziz Celal Talabani’nin mezarını ziyaret etme, yüce ruhuna bir Fatiha okuyarak devrim öncesi ile sonrasında bu büyük zatın açık ve derin perspektifine, mücadele ve fedakârlığına buradan selam gönderme fırsatına nail olduk. Vatanının özgürlüğü ve bağımsızlığı için verdiği mücadelesini anıyor, aziz İran Cumhuriyeti ile dayanışması ve ülkesinde birlik ve beraberlik için verdiği amansız çabasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Allah ruhunu şad eylesin, dünyadaki tüm özgür ve mücadeleci insanların ansında ilelebet canlı olarak kalmasını umuyorum.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan.”

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan resmi bir ziyaret çerçevesinde dün Bağdat’a gitmiş, Irak Cumhurbaşkanı Abdulatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya Sudani ile bir araya gelmişti.

Pezeşkiyan bugün de başkent Erbil’i ziyaret ederek, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani ve üst düzey yetkililerle görüştü.

Pezeşkiyan daha sonra Başkan Barzani ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan Erbil ziyaretinin ardından Süleymaniye’ye gitmiş KYB lideri Bafıl Talabani ile görüşmüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli