Pezeşkiyan Başkan Barzani'yi Tahran'a davet etti

23 saat önce
Rûdaw
Etiketler Başkan Barzani Tahran Tahran-Bağdat Mesud Pezeşkiyan İran
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkan Barzani, resmi ziyaret çerçevesinde Erbil’e gelen İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başkan Mesud Barzani’nin Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre görüşmede, Irak ve Ortadoğu'daki genel duruma ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede ayrıca Kürdistan Bölgesi ile İran arasında siyasi, ekonomik ve kültürel alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemi vurgulandı.

Açıklamaya göre, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Başkan Barzani'yi resmi olarak Tahran'a davet etti.

İran Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyet, Bağdat’taki temaslarının ardından sabah saat 8.15 sularında başkent Erbil’e ulaştı.

Kürdistan Bölgesi'ne resmi ziyaret gerçekleştiren İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ve Bakanlar Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan

Pezeşkiyan Celal Talabani'nin mezarındaki hatıra defterine ne yazdı?

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Süleymaniye’de Irak’ın eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin mezarını ziyaret ederek hatıra defterine, “Aziz İran ile dayanışması ile ülkesinde birlik ve beraberlik için verdiği amansız çabasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini yazdı.