İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Erbil’de

Dün 08:21
Rûdaw
Etiketler İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Erbil Resmi ziyaret
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan resmi temaslarda bulunmak üzere Erbil’e geldi.

Pezeşkiyan’ı taşıyan uçak Uluslararası Erbil Havalimanı’na indi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ilk yurt dışı gezisini dün Irak’ın başkenti Bağdat'a yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Uluslararası Erbil Havalimanı’nda Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani tarafından resmi törenle karşılandı.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan dün Bağdat’ı ziyaret etmişti. Pezeşkiyan, Irak Cumhurbaşkanı Abdulatif Reşid ile görüşmeye geçmeden önce Rûdaw Bağdat Temsilcisi Hewket Aziz'in sorularına Kürtçe yanıt vermişti.

Rûdaw Temsilcisinin Farsça “Sayın Cumhurbaşkanı Irak ve Kürdistan’a mesajınız nedir?” sorusuna Kürtçe yanıt veren İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, “Onları selamlıyor ve hizmetlerinde olduğumuzu söylüyoruz. İnşallah oraya (Kürdistan Bölgesi) giderek kendileri ile görüşecek ve konuşacağız. Programımızda oraya gitmek de var” demişti.

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan Erbil ziyaretinin ardından Süleymaniye’ye gidecek.

Başbakan ve bakanlarla bir araya geldi

Rûdaw'ın edindiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın ilk görüşmesi Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nda yapıldı. Görüşmeye Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ve Bakanlar Kurulu üyeleri katıldı.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın ikinci görüşmesi Başkan Mesud Barzani ile olacak. Pezeşkiyan daha sonra Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin de katılımı ile siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli