Metina’da şiddetli çatışma: 1 asker hayatını kaybetti, 1 yaralı

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, "Pençe-Şimşek” operasyonunun sürdüğü Metina’da PKK’lilerce açılan taciz ateşi sonucunda bir askerin hayatını kaybettiğini, bir askerin de yaralandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina bölgesinde sürdürülen "Pençe-Şimşek” operasyonu esnasında, 12 Eylül 2021 tarihinde bir üs bölgesine PKK’lilerce taciz ateşi açıldığı belirtildi.

Açıklamada, bir askerin hayatını kaybettiği, bir askerin de yaralandığını, yaralı askerin hastaneye sevk edilerek tedavisine başlandığı kaydedildi.

Hayatını kaybeden askerin Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem olduğu bildirildi.

Konuya ilişkin PKK kaynaklarından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla operasyon başlattığını duyurmuştu. Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan içeri geçip askeri üs kurmuştu.

Ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bu yıl 23 Nisan'da Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla operasyon başlatmıştı.

“Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” operasyonundan önce TSK’nın Duhok il sınırları içerisinde (Haftanin de dahil) 6 karakol ve 36 üssü bulunuyordu. Ancak operasyonun ardından bu sayının 43’e yükseldiği belirtiliyor.