Dünya markası Adidas ve ünlü futbol takımı Arsenal reklamlarında 'Kürt ekmeği'ne yer verdi

12-08-2024
Rûdaw
Etiketler Arsenal Adidas Kürt temalı Reklam
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – İngilterenin ünlü takımı Arsenal ile dünya markası Adidas'ın sponsor olduğu reklamda Kürtlerle özdeşleşen tandır ekmeği, Kürtçe adıyla “nanê tenûr” da geçiyor.

Reklamda Arsenal'in lacivert ve mor karışımından oluşan forması yer alıyor. Formanın oyuncuların ve taraftarların özgünlüğünü yansıttığı belirtiliyor.

"Oyun öncesi geleneğimiz tamamen İngilizlere ait değil" diyen reklamda, farklı kültür ve ülkelerden birçok özgün yemek ve etkinlik gösteriliyor, bunlardan ilki ise Kürtlerin tandır ekmeği.

Kuzey Londra'da tandır ekmeği yapan ve diğer Kürt tatlarını satan bir Kürt restoranının fotoğrafını gösteren reklamda, "Bizim de ekmeğimiz var" deniliyor.

Baban Nan adlı restoranda buğday, arpa unundan üzerine susam serpili ekmeklerin yanı sıra Kürt kebabı, falafel ve köfte de satılıyor.

Restoran sahipleri ise Rûdaw'a yaptıkları açıklamada reklamda işletmelerine yer verildiğinden haberdar olmadıklarını söyledi.

Kürdistan Bölgesi ve Rojhılat'tan çok sayıda Kürdün işlettiği restoranın ürünleri İngiltere genelinde oldukça popüler. Meşhur Kürt yemeklerini yapan restoran İngiliz medyasında birçok kez manşetlere çıkmıştı.

Eski Independent köşe yazarı Ed Cumming, 2020 tarihli bir raporunda restoranın ekmeği ve yemekleri hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu sıcak, hafif ve leziz ekmek, Babani'nin fırınından hala dumanı tüterek masadayken, kimse başka bir yemeği beklemeye aldırış etmiyor. Bir mağazadan bir turta satın alıp, ısıtıp onunla birlikte yiyebilirsiniz ve yine de minnettar olursunuz.”

Top Cove, "Baban Nan, Kuzey Londra'ya gerçek bir Kürt lezzetini getiren duvara dayalı bir fırındır" demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli