Sara Direktörü Evdikê: Rojava’da erken yaşta evlilik giderek artıyor

12-08-2021
Rûdaw
Etiketler Rojava Erken Yaşta Evlilik Sara Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Örgütü Gülistan Ömer Evdikê
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Sara Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Örgütü Direkötürü Gülistan Ömer Evdikê, son yıllarda Rojava’da özellikle ekonomik durumun kötü olması gibi bazı nedenlerle kız çocuklarının erken yaşta evlendirildiğini ve bu tür evlilik vakalarının arttığını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Gülistan Ömer Evdik, Rojava ve Suriye’de Arap toplumunda genç yaştaki kızların evlendirilmesinin artık bir bir kültür olduğunu ancak bu durumun Kürt toplumu içerisinde de giderek artan bir hal aldığını belirtti.

Kürt toplumunda 18 yaşından küçük kızların evlendirilmesinin olgu haline geldiğini belirten Evdikê, “Erken yaşta evlilikler sorunlar doğuruyor. Eskiden evlilik bir fikir meselesiydi. Evlenmeyi düşünenler şartlara bakardı, bir eşle bir hayat kurmak istediğiniz seviyeye ulaşmış mısınız, bir ailenin sorumluluğunu alabilecek kadar yetişkin misiniz, bunun gibi. Ama artık evlilik için şartlara bakan yok, şimdi bir ticaret haline geldi” dedi.

Erken yaşta evliliğin temel nedenlerinden birini ekonomik durumun kötü olmasına bağlayan Evdikê, “Aileler bu konuda birbirlerine bakıyor. Erken yaşta evliliği bir çözüm, çıkış yolu olarak görüyor” ifadesini kullandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli