TSK, Bradost bölgesini bombaladı: 2 vatandaş yaralandı

12-07-2024
Rûdaw
Etiketler Şekiwyan Lolan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bugün Bradost bölgesindeki Lolan bostanları ile Şekiwyan Dağı'nın yamaçlarına düzenlediği bombardımanda iki vatandaşın yaralandığı öğrenildi.

Rûdaw’a konuşan Sidekan Devlet Hastanesi Genel Müdürü Karwan Feysal, "İki vatandaşın yaralandığı haberini aldık. Yaralıların tedavi için hastane ekibi olarak bütün hazırlıkları yaptık” dedi.

Karwan Feysal, bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı ambulans gönderemediklerini ifade ederek, saldırı sonucu yaralanan şahısları bölge vatandaşlarının hastaneye getireceklerini aktardı.

Rûdaw muhabiri Endam Cebbar, yaralıların Sidekan hastanesine ulaştırıldığını aktardı.

Muhabirimiz Endam Cebbar Bradost bölgesindeki bombardımanda yaralanan vatandaşları hastaneye ulaştıran köy sakinlerinden biriyle konuştu.

Yaralıların durumu hakkında bilgi veren köy sakini, “Evdeydim saldırı olduğunu söylediler çıktım. Bere’ye saldırı yapıldığı bilgisi geldi, biz de oraya doğru yola çıktık. Havan topu koyunların otlatıldığı yerde isabet etmiş. Çok sayıda koyun telef oldu. Havan topundan çıkan saçmalar birine isabet etmiş. Yaralılar iki arabayla buraya taşıdık. Bölgenin durumu çok kötü bundan daha kötüsü olamaz. Her gün top atış her gün bombardıman, huzurumuz kalmadı. Çobanların hiçbir güvenliği ve huzuru kalmadı” dedi.

Yaralıları alırken de zor anlar yaşadıklarını anlatan vatandaş, “Kendi (Peşmerge) kontrol noktalarımızdan geçerken bize kendi sorumluluğunuzda gitmeniz gerekiyor dediler. Biz öyle yola çıktık” diye konuştu.

Yaralanan çobanın amcası hastanenin avlusunda yeğeninin tedavi edilmesini beklediğini belirterek, bölgede her geçen gün zorlaştığını ifade etti.

Rûdaw muhabiri, diğer yaralı hakkında da bilgi vererek hastaneye getirilmesi gereken bir durumun söz konusu olmadığını aktardı.

CPT: 602 köy boşaltılma tehlikesi ile karşı karşıya

Rûdaw’a konuşan İnsan hakları örgütü ve çatışma gözlemcisi olan Toplumsal Barış Timleri (Community Peacemaker Teams-CPT) Sorumlusu Kamran Osman, Türkiye’nin 15 Haziran ile 11 Temmuz arasında Kürdistan Bölgesi’ni 285 kere bombaladığını ve bombalanan yerlerin çoğunlukla Duhok’ta olduğunu bildirdi.

Osman, Duhok’un Amedi ilçesine bağlı 8 köyün tamamen boşaltıldığını ve 602 köyün de boşaltılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

182 ailenin yerinden edildiğinin altını çizen Osman, “Miska köyü tamamen boşaltıldı, daha önce köyde 26 aile vardı” dedi.

Öte yandan CPT’nin verilerine göre TSK operasyonları nedeniyle Duhok’ta 65 bin dönüm ekili arazi yandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli