Norveç'ten yola çıkan motorcu çift 14 gün sonra Duhok'a ulaştı

12-07-2023
Etiketler Norveç Kürdistan Bölgesi Motorcu
A+ A-

Duhok (Rûdaw) – Norveç’ten yola çıkan  motorcu çift, 14 gün sonra Duhok’a ulaştı. Motorcu çift Kürdistan’a gelebilmek için 6 bin 400 km yol katetti.

Motosikletleriyle Norveç’ten yola çıkan ve 14 gün boyunca binlerce km motor süren maceracı doğa sever çift, Duhok'a vardı.

Uzun yolculukları ardından Kürdistan Bölgesi'ne ulaşan ve bir hafta kalmayı planlayan ikili, Duhok, Erbil ve Laleş İbadethanesini ziyaret edecek.

Rûdaw’a konuşan Norveçli Mariyana, motosiklet yolculuğunun güzelliklerini şu sözlerle anlattı:

“Avrupa’nın kuzeyinden güneyine, daha sonra Türkiye’ye geldik. Ve oradan Kürdistan ‘a ulaştık. Yol boyunca herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Motor ile yolculuğun güzel yanı evden her çıktığınızda doğadaki çiçek ve gül kokularının size eşlik etmesi.”

Duhoklu Kawa Sabri Botani ve Norveçli eşi Mariyana çifti, ülkelerinde 40 bin üyeli bir motosiklet kulübünün de üyesi. Duhok’a yaptıkları bu uzun yolculuk, grupları için de büyük bir adım. Çünkü bu kadar uzun bir yolculuğu göze almak herkesin cesaret edebileceği bir iş değil.

Aynı zamanda ünlü Kürt şair Sabri Botani’nin oğlu olan Kawa Sabri Botani, Duhok’a varır varmaz soluğu, Azadi Parkı'ndaki babasının büstünün yanında aldı.

Kawa Sabri Botani ise yolculukları hakkında şunları dile getirdi:

“35 günlük tatil iznim vardı. 40 bin motorcudan oluşan kulübe gideceğim dedim. Avrupa’dan Kürdistan’a ilk kez böyle bir yolculuk yapılıyor. 10 ülkeyi aşarak buraya ulaşmak, onlar için olağanüstü bir şeydi. Bizi gün be gün takip ediyorlar. Mariyana da her gün yolculuğumuz hakkında sosyal medyadan paylaşımlar yapıyor. 14 gündür yoldayız.”

Kawa Sabri Botani ve Mariana yolculuğu 26 Haziran’da Norveç’in başkenti Oslo’dan başladı. 10 ülkeyi geçerek Kürdistan Bölgesi’ne ulaşan iki motorcu 6 bin 400 km yol kat etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli