KYB’de siyasi kriz sürüyor: Eş Başkan Bafıl Talabani için ‘Başkan’ sıfatı kullanıldı

12-07-2021
Rûdaw
Etiketler KYB Bafıl Talabani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Süleymaniye’de Terörle Mücadele Birimi ile İstihbarat Teşkilatı’nda yapılan değişiklikler üzerine KYB Eş Başkanları arasında başlayan siyasi kavga devam ederken bugün; Bafıl Talabani’nin resmi sosyal medya hesaplarıyla KYB tarafından yayımlanan resmi bir bildiride, Bafıl Talabani için ‘Eş Başkan’  yerine ‘Başkan’ sıfatı kullanıldı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Eş Genel Başkanı Bafıl Talabani’nin, eski Irak Başbakanı ve Nasır Koalisyonu Başkanı Haydar Abadi ile yaptığı görüşmeden sonra KYB tarafından görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, Bafıl Talabani için “Eş Başkan” yerine “Başkan” unvanı kullanılması dikkat çekti.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, KYB’ye yakın medya kuruluşlarına gönderilen bir yazıda “bundan sonra yayımlayacakları haberlerde Bafıl Talabani için‘Eş Başkan’ sıfatının kullanılmaması” istendi.

KYB’nin Eş Başkanları Bafıl Talabani ile Lahor Şeyh Cengi dün Süleymaniye’nin Debaşan bölgesinde bir araya gelerek görev değişiklikleri sonrası ortaya çıkan krizi ele almıştı.

Ancak Lahor Şeyh Cengi’nin, görüşme sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım KYB medyasında ilgi görmedi ve paylaşılmadı.

Bafıl Talabani ise, Nasır Koalisyonu Başkanı Haydar Abadi ile gerçekleştirdiği görüşmede şu ifadeleri kullandı:

“Kürtleri arası birliği ve ortak görüşü sağlamaya çalışıyoruz. Birlikte Kürdistan’ı huzurlu ve istikrarlı bir yere doğru taşımayı hedefliyoruz. Bunun için de Şii, Sunii ve diğer bütün bileşenlerin desteğine ve yardımına ihtiyacımız vardır. Birlikte kurumsallaşmış bir devlet kurarak, hoşgörü ve ortak yaşamı yeniden canlandırmalıyız. Bu tam da KYB’nin arzuladığı bir politika biçimidir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli