ERBİL /BAĞDAT - Ortak komite kuruldu

 

Erbil (Rûdaw) - Irak’tan üst düzey bir heyet bugün Bağdat ile Erbil arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için Kürdistan Bölgesi Hükümeti’yle bir araya geldi.

 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden yapılan açıklamada, Başbakan Neçirvan Barzani ile Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani bugün Erbil’de, petrol, enerji, tarım ve eğitim bakanlarının yanı sıra Irak Mali Denetlem Divanı Başkanı'ndan oluşan heyetle toplandı.

 

Toplantıda, Kürdistan Bölgesi’nden Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Hewrami, planlama ve enerji bakanları ile bakanlar kurulu sekreteri de hazır bulundu.

 

Görüşmede, iki taraf arasında yeni bir sayfanın açılması, sorunların çözümüne yönelik diyaloğun devam etmesi konusunda iki tarafın da “hemfikir” olduğu belirtildi.

 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Bağdat ile Erbil arasında petrol ve enerji alanlarında daha iyi işbirliği yapılması için ortak bir komitenin kurulmasına karar verildi. Söz konusu komite, Irak’taki tüm halkların çıkarları doğrultusunda çalışacaktır.

 

Toplantıda Musul’un geleceğine değinen Başbakan Neçirvan Barzani, kentin kurtarılmasının tüm tarafların yararına olduğunu söyledi.

 

Başbakan Barzani, IŞİD sonrası bölgedeki halkın yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve göçzedelerin topraklarına geri dönmeleri konusunda ortak hareket etme vurgusunda bulundu.”

 

Görüşmede Irak heyetinin, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Bağdat’la işbirliğe hazır olduğuna dair açıklamasını memnuniyetle karşıladığı ve teşekkür ettiği kaydedildi.