Kêste Tepesi’nde TSK ile PKK arasında şiddetli çatışma

12-05-2021
Rûdaw
Etiketler Kêste Köyü TSK PKK Metina Operasyon
A+ A-

Duhok (Rûdaw) – Metina bölgesinde TSK ile PKK’liler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Havan topları ve helikopterler tarafından bombalanan bölgede yangın çıktı.

Rûdaw Duhok muhabiri Naif Ramazan Amedi ilçesi Kanimasi kasabasına bağlı Kêste ve Hristiyanların yaşadığı Çelkê köyü civarında dün akşam saat 00:00’dan itibaren şiddetli çatışmalar yaşandığını söyledi.

Muhabirimiz, çatışmaların özellikle TSK unsurlarının konuşlandığı Kêste Tepesi civarında yoğunlaştığını aktardı.

Çatışma esnasında bölge TSK’ya ait havan ve obüs topları ve ayrıca helikopterlerce bombalandı.

Çatışma ve bombardımanların ardından çıkan yangın, Kêste köyüne 200 metre kadar yaklaştı ancak ana yol nedeniyle köye sıçramadı.

Çelkê ve Hiror köylerinde halk diken üstüne

“Berwari Bala” olarak da bilinen bölgede çatışmalar nedeniyle Kêste köyü halkı evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Sürekli bombardımana maruz kalan 44 haneli Hiror ve Hristiyanların yaşadığı Çelkê köyü de boşaltılma tehjlikesi ile karşı karşıya.

Rûdaw’a konuşan Çelkê köyü muhtarı, çatışmalar nedneiyle 4 gündür evlerinde kalamadıklarını, köyün dışında kurdukları çadırlarda yaşamlarını devam ettirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Yerel kaynaklar, bombardıman ve çatışmalar nedeniyle bin 600 dönümlük ekili arazinin zarar gördüğünü, arıcılık yapanların da büyük zarara uğradığını belirtiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 23 Nisan 2021 günü Duhok’un Amedi ilçesi kırsalında bulunan Metina, Zap ve Avaşin-Basyan sınır bölgelerinde de PKK’ye yönelik “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla karadan operasyon başlatmıştı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli