DUHOK - Şeladize'de ot biçmeye giden 2 köylüden 9 gündür haber alınamıyor

Erbil (Rûdaw) – Duhok’un bir köyünde ot biçmeye giden 2 köylüden 9 gündür haber alınamıyor.  

Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Şeladize nahiyesinin Site köyü nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Ahmed Hasan ile Saca köyü nüfusuna kayıtlı 40 yaşındaki Arıf Omer ot biçmek için Barzan bölgesinde araziye gittikleri 3 Nisan gününden itibaren kendilerinden haber alınamıyor.

Kaybolan kişilerin akrabalarının Rûdaw’a verdiği bilgiye göre; ilk iki gün telefonla  irtibat halinde oldukları Ahmed Hasan ve Arıf Omer'e daha sonra ulaşamadıklarını belirtiyorlar. Son telefon görüşmesi ardından bir daha kendilerinden haber alamadıklarını belirten yakınları daha sonra yetkilileri bilgilendirdi.

Saca köyü muhtarı Eyub Hacı ise arazide ot biçmeye giden 2 köylüden 2 gün sonra haberdar olduklarını belirterek, “İlgili kurumların bugün bize bir cevap vermesi gerekiyor. O dağ başında onların başına ne geldiğini bilmiyoruz. Yakınları onların hala hayatta olduklarını umut ediyorlar” dedi.

İki köylünün gittiği bölgede sık sık PKK ile TSK arasında çatışmaların yaşandığını dile getiren Eyub Hacı, birçok kez bu alanın bombaladığını bu nedenle bir bombardımanda yaşamlarını yitirmiş olmalarından şüphelendiklerine sözlerine ekledi.

Şeladize Nahiye Müdürü Rızgar Ubeyd ise 2 kişinin 9 gündür kayıp olduğunu belirterek, yakınlarının kayıp olduklarının ikinci günü kendilerine bilgi verdiklerini söyledi. Ubeyd şuana kadar kaybolan iki kişi hakkında herhangi bir ize ve bilgiye ulaşamadıklarını kaydetti.

Son 4 yılda PKK ile TSK arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Duhok  vilayeti sınırları içerisinde 36 sivil hayatını kaybetti.