Diyarbakır Tabip Odası, ‘Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü’nü Emine Şenyaşar’a verdi

12-03-2022
Rûdaw
Etiketler Diyarbakır Tabip Odası Emine Şenyaşar Ödül
A+ A-

Erbil (Rûdaw)  - Diyarbakır Tabip Odası, her yıl 14 Mart Haftası kapsamında sunduğu, “Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü”nü bu yıl Emine Şenyaşar’a verdi.

Haziran 2018'deki genel seçim çalışmaları sırasında; AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve korumaları ile eşi ve oğulları arasında çıkan kavgada iki oğlu ve eşi öldürülen Emine Şenyaşar, “adil yargılama” talebiyle Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’den beri "adalet nöbeti” tutuyor.

Diyarbakır Tabip Odası Twitter hesabından, başlattığı nöbetin 369.gününde ödül takdim edilen Emine Şenyaşar için; "Devasa adalet saraylarının içerisinde olmayan adaleti, bahçesinde yeşertmeye çalışan bir kadının mücadelesi" ifadelerini kullandı.

Barış Dostluk ve Demokrasi Ödülü töreni, bugün, Diyarbakır’daki Plaza Otel’de gerçekleştirildi.

Ödül töreni dolayısıyla düzenlenen panele, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Şenyaşar Ailesi’nin avukatı Hidayet Enmek katıldı.

Törende ayrıca meslekte 25’inci yılını dolduran doktorlara plaket verildi.

Ne olmuştu?

Urfa'nın Suruç ilçesinde, 15 Haziran 2018’de AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinin üç ferdi ve İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmişti.

Malatya’da görülen davada, babası ve iki kardeşini yitiren Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay hapis, AK Partili vekilin ağabeyi Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası verilmişti.

Eşini ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, “adalet” talebiyle 9 Mart’ta Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi başlatmıştı. Eylem halen devam ediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli