7 yaşında kaçırılan Kürt kızı 19 yaşında başka ülkede bulundu

12-03-2019
Rûdaw
Etiketler Suriye Şam Lübnan Kürt
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Henüz 7 yaşındayken Şam’da kaçırılan Amudeli Reşa Nezir Keleş, 12 yıl sonra Beyrut’ta ortaya çıktı. Şuan Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Keleş’in ailesi ise DNA testi için hükümetten yardım bekliyor.

 

Rojava’ının Amude kentinden bir ailenin kızı olan Reşa Nezir, 2007 yılında Suriye’nin başkenti Şam’da ilk okul birinci sınıfa giderken aniden ortadan kayboldu.

 

Ailesinin tüm aramalarına rağmen izine rastlanmayan küçük kız için Suriye hükümeti ve güvenlik güçleri devreye girdi.  Bir süre sonra aileye kızlarının kaçrıldığı bilgisi verildi. Ancak aile küçük Reşa’yı aramaktan vaz geçmedi.

 

Suriye krizinin patlak vermesinden sonra Kürdistan Bölgesi’ne göç eden aile, kısa bir süre sonra sosyal medya üzerinden Reşa’dan haber aldı.  

 

Rûdaw’a konuşan Reşa’nın kardeşi Keleş Nezir Keleş, kardeşi olduğunu iddia eden kişiyi görmek için Lübnan’ın basket Beyrut’a gittiğini söyledi.

 

Keleş, “Gidip Reşa’yı gördüm. İsmini Necme olarak değiştirmişler. Kürtçeyi tamamen unutmuş artık sadece Arapça konuşuyor. Onu kaçıranların yanında değil. Birçok aile değiştirmiş ama ailesini aramayı sürdürmüş” dedi.

 

Reşa’nın kaçırılma olayını hatırladığını ifade eden Keleş, “Vücudundaki işaretler ve anlattıkları kardeşimiz olduğunu kanıtlıyor. Şuan tam 19 yaşında. Ancak biz yine de emin olmak için DNA testi yapmak istiyoruz. O bana saçıntan bir tutam verdi” diye konuştu.

 

Kardeşinin saçını Duhok’ta adli tıp kurumuna götürdüklerini belirten Keleş, “Fakat NDA testi yapabilmemiz için mahkemeden karar çıkması gerekiyor. Bu konuda Kürdistan Bölgesi hükümetinden yardım bekliyoruz” dedi.  

 

Keleş, DNA testi yapsalar bile kardeşini artık geri getiremeycceğini, bunun için şartların müsait olmadığını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli