Iraklı komutan, Öcalan posterini indirip bayrak astı

12-02-2022
Şengal
Şengal
Etiketler Irak Şengal Abdullah Öcalan Esir Rubayi
A+ A-

Haber Merkezi – Irak ordusu askerleri, Şengal’de PKK lideri Abdullah Öcalan için açılan standı kaldırdı. Şengal’deki Tugay Komutanı Esir Rubayi, Öcalan posterlerinin asılmasına sert tepki göstererek meydana Irak bayrağı astı.

Şengal’de PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999 yılında Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinin yıl dönümü vesilesiyle ilçe merkezinde stant açıldı.

PKK’ye yakın medya organlarının haberine göre, gençlerin açtığı standa Irak ordusu askerleri coplarla müdahale etti.

Ardından Öcalan’a ait kitap ve posterlerin bulunduğu standa el koyarak fotoğrafları kaldırdı.

Bu esnada standın kurulduğu medyana gelen Irak Ordusu 20’inci Tugayı Komutanı Esir Rubayi, askerlerden aldığı Irak bayrağını havaya kaldırarak, “Şengal’deki tüm taraflar beni iyi dinlesin. Bu bayrağı Tugay Komutanı olarak buraya asacağım ve burada kalacak.  Allah Şahidim olsun, Öcalan veya başkasının posteri asanları buraya gömerim, bu meydana asarım. Siz henüz beni tanımıyorsunuz. Ben teröre karşı savaşmış komutanım. Burada kanuna aykırı davrananların kafasını ezerim” diyerek tepki gösterdi.

Iraklı komutan daha sonra öptüğü bayrağı askerlere verip meydana astı. Meydanda bulunan askerler de marş okuyarak selam verdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli