Hatip Dicle Newroz'a işaret etti

12-02-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Hatip Dicle, Diyarbakır Newroz’unda “çözüm süreci”yle ilgili bir mesajın açıklanmasına yönelik çabanın bulunduğunu söyledi.

 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, DTK binasında Kürdistan Bölgesi Parlamentosu heyetiyle yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

 

İmralı'dan önce Kandil ziyareti yapmak istediklerini anlatan Dicle, "Çünkü son İmralı ziyaretinden sonra Kandil'e gitmemiştik. Muhtemelen yarın ya da ertesi gün Kandil'e gideceğiz" dedi.

 

Kandil'in ardından heyetin hükümetle bir görüşme gerçekleştireceğini kaydeden Dicle, şöyle konuştu:

 

"Ondan sonra alınan kararla ortak açıklama yapacağız. Bu nedenle detaylar hakkında hiç bir şey diyemeyiz. Bu konu daha öncede deklare edildiği için ona uyacağız. Görüşmelerin ardından umarım en kısa zamanda ortak açıklama yapılır."

 

Hatip Dicle, "çözüm sürecinin ne aşamaya geldiği" sorusunu da "Bütün gayretimiz seçimlerden önce bir kararlaşmaya vararak bütün dünyaya deklare etmektir" diye yanıtladı.

 

DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, Diyarbakır Newroz’unda çözüm sürecine ilişkin bir mesajın açıklanmasına yönelik bir çabanın olduğunu sözlerine ekleyerek, "Ama yetişir mi yetişmez mi onu bilemiyorum. Görüşmelerin seyrine bağlıdır" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli