Tevgera Azadi: Bize karşı baskıların nedeni siyasi pazarlıktır

12-01-2019
Rûdaw
Etiketler Tevgera Azadi Süleymaniye Asayiş
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) – PKK’ye yakınlığı ile bilinen Tevgera Azadi Yürütme Kurulu Üyesi Berivan Muhammed Süleymaniye’de partilerine yönelik tutuklama ve engellemelerin “siyasi pazarlıkların” bir sonucu olduğunu söyledi. Muhammed KYB’den özür beklediklerini ifade etti.

 

Tevgera Azadi üyeleri dün Süleymaniye’deki Azadi Parkı’nda 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız ve arkadaşları için bir anma gösterisi düzenlemiş ancak Süleymaniye Asayiş Güçleri gösteriye müdahale ederek 65 kişiyi gözaltına almıştı.

 

Konuya ilişkin bugün Süleymaniye’de bir basın toplantısı düzenleyen Tevgera Azadi yöneticileri partilerine yönelik son dönemde gerçekleştirilen uygulamaları protesto etti.

 

Tevgera Azadi Yürütme Kurulu Üyesi Berivan Muhammed, gözaltına alınanlardan dokuzunun serbest bırakıldığını belirterek, “Bize yönelik saldırılar tüm Güney Kürdistan halkına yöneliktir. Biz bu baskıları şiddetle protesto ediyoruz. Hala çok sayıda kişi gözaltındadır. Arkadaşlarımız bırakılmazsa tepkimiz daha sert olacak” dedi.

 

“Sırf bir havalimanının açılması veya bazı siyasi çıkarlara karşılık demokratik hareketimize ve halkımıza yasaklar uygulanıyor” diyen Muhammed, bu uygulamalara karşı tüm kesimlerin karşı durması gerektiğini belirtti.

 

Tutuklanan arkadaşlarının gözaltında kötü muameleye maruz kaldığını dile getiren Berivan Muhammed, “Malesef KYB Asayişi Kürdistan Bölgesi üzerinde tehdit olanlara karşı çıkamıyor, buna karşılık halkımızın mücadelesini savunan bir harekete baskı uyguluyor. Bu tüm demokratik kesimlere yönelik bir saldırıdır” diye konuştu.

 

Berivan Muhammed yaşanan olaydan dolayı Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Asayiş Güçleri’nin özür dilemesi gerektiğini savundu.

 

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Tevgera Azadi Sözcüsü Tara Hüseyin ise kendilerine yönelik baskıların devam ettiğini belirterek, “Dün hepimiz açlık grevindeydik. Biz o günü yanımıza kaydettik. Kanun ve yasalara göre gözaltılara karşı çıkacağız. Avukatlarımız aracılığıyla gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.

 

Hüseyin, “Asayiş bize zorla kağıt imzalatmak istedi. Yani bir daha etkinlik ve aktivitelere katılmamak için. Fakat belgeyi imzalamadık ve bunu kabul etmeyeceğimizi belirttik. Çünkü hiçbir üyemiz kanun dışı bir şey yapmadı” ifadelerini kullandı.


Geçtiğimiz aylarda Süleymaniye ve ilçelerinde Tevgera Azadiye ait ofisler “resmi izinleri olmadığı” gerekçesi ile kapatılmıştı. Süleymaniye Asayişi önceki günde Sakine Cansız hakkındaki belgeseli programına alan bir sinema salonunun kapısına kilit vurmuştu.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli