SON ÇÖZÜM – KYB’ye eşbaşkanlık

Süleymaniye (Rûdaw) – Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB), eşbaşkanlık sistemine  benzer  “başkanlık konseyi” sistemine  geçeceği bildirildi.

 

KYB Genel Sekreteri Celal Talabani’nin rahatsızlığından dolayı parti içindeki sorunların ardı arkası kesilmedi.

 

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, KYB’nin başkanlık konseyinde parti Genel Sekreter Yardımcıları Kosret Resul ve Berhem Salih ile karşıt kanadın başında olan Hero İbrahim Ahmed yer alacak.

 

Başkanlık konseyi , politbüro üyelerine danışarak karar verecek.

 

Parti içindeki sorunların çözümü için önerilen bu sistem, üst düzey yetkililerin büyük bir bölümü tarafında destekleniyor.

 

Rûdaw’a konuşan KYB Politbüro üyesi Cafer Şeyh Mustafa, sözkonusu sistemi desteklediğini belirterek, “Parti içinde birliğin koruması şartıyla ister başkanlık konseyi kurulsun, isterse de  partiyi tek bir kişi yönetsin. Biz çözümden yana olan herşeyi  kabul ediyoruz” dedi.

 

Farklı görüş ve geçmişe sahip siyasileri biraraya getirerek kurulan KYB,  Celal Talabani’nin Aralık 2012’de rahatsızlınmasında sonra iç çekişmelere sahne oldu.

 

Talabani’nin eşi Hero İbrahim Ahmed,  KYB içinde güçlü bir kanadın liderliğini yapıyor ve partinin bütün maddi kaynaklarını elinde tutuyor.

 

KYB’de diğer kanadın başında ise Genel Sekreter Yardımcıları Kosret Resul ile Berhem Salih geliyor.

 

Rûdaw’a konuşan KDP Politbüro üyesi Mahmud Muhammed, Hero İbrahim Ahmed’in önümüzdeki günlerde Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ile başkent Erbil’de biraraya geleceğini aktarmıştı.